Прочитај ми чланак

НАПРЕДНА СРБИЈА: Девојчица у школи дивљачки пребија вршњакињу

0

СМЕДЕРЕВО -  На снимку који је на Твитер поставила Драгана Јанковић, мајка трагично преминулог дечака Алексе Јанковића, види се како млада насилница бездушно, дивљачки и из све снаге, у ходнику Основне школе Свети Сава у Смедереву пребија вршњакињу, која није могла ништа друго да уради него да рукама покрије главу.

У Србији је све присутнији проблем малолетничког насиља, а на друштвеним мрежама се често објаве снимци бруталних туча, у којима учествују не само дечаци него и девојчице. Овако сурово пребијање девојчице, и то у просторијама школе која носи име првог српског просветитеља Растка Немањића, Светог Саве, још је један показатељ да су многи млади у Србији на поптуно погрешном путу.

Поводом овог ужасног догађаја, Драгана Јанковић је на Фејсбуку објавила да је снимак туче добила посредством деце, али и одговорних родитеља који су, како је написала, давно изгубили поверење у просветне институције. Она је навела да се ради о ученицама седмог разреда, и да се туча догодила у понедељак, а да је снимак скинут са Фацебоок профила насилнице, пре него што је обрисан. Што је још поразније, порука о томе је имала у том тренутку имала чак 376 свиђања.

Према њеним речима, девојчица која је нападнута, има физичке повреде, и сада је у великом стресу. Она је навела да је и карате клуб још раније је избацио насилну девојчицу управо због оваквог понашања док су је надлежни у школи кажњавали укором.

„Не знамо реакцију школе поводом овог случаја, иако су нам ученици ове школе јавили да је за суботу заказала нови обрачун“, наводи на крају Драгана.