Прочитај ми чланак

ЗАШТО ФОНДАЦИЈА НОВАКА ЂОКОВИЋА промовише нехришћанску медитацију у школама

0

Писати нешто против Новака Ђоковића у Србији може само неко злонамеран - који мрзи све око себе, завидан – који не може да поднесе сјајан успех Новака Ђоковића, глуп – који ради тренутне популарност жртвије своје име и углед; или неко је стварно подстакнут и забринут озбиљним превидом или грешком нашег познатог тенисера, који је толико пута знао да племенитошћу и хуманошћу обрадује свој народ.

Србин.инфо је портал који промовише православне вредности и који без било какве лоше намере жели да укаже на нешто што не би требало да се везује за нашег најбољег спортисту.

Принтскрин: MindUp | Novak Djokovic Foundation

Због тога смо били непријатно изненађени, када смо видели да Новак, који је толико пута био мецена и добротвор када су у питању православна вера, Црква и српски народ, доводи у вези са фондацијом која отворено пропагира будистичке и антиправославне вредности у српским вртићима и школама.

Фондација Новак Ђоковић, у сарадњи са «Хон» фондацијом (“Hawn”) у српским школама спроводи програм MindUp – zelenaucionica.com; novakdjokovicfoundation.org

На самом Новаковом сајту пише следеће:

– Фондација “Новак Ђоковић” наставља са радом на унапређењу образовања наше деце. Заједно са „Хаwn” фондацијом из Велике Британије потписали смо споразум о сарадњи која се односи на спровођење „MindUp” програма у школама и вртићима у Србији, а пројекат ће подржати и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Предвиђено је да „MindUp” програм у Србији буде потпуно уграђен у образовно-васпитни систем током наредне три године, а биће и прилагођен за рад са наставницима, васпитачима, децом и ученицима у предшколским и школским установама. – погледај ОВДЕ

Када одете на сајт Hawn фондације видите да њихов програм и методу подржава глумица Goldie Hawn (mindup) која не крије да своју децу васпитава на вредностима наследне јеврејске, али и будистичке религије. (Goldie Hawn) О каквом се програму, коју заступа ова фондација ради, погледајте на овом снимку – youtube.com

Зашто Фондација Ђоковић, којом је до сада успешно руководила супруга тенисера Јелена Ђоковић спроводи овакве контроверзне програме? Програм, који није у духу православља и српског народа?

Зашто се без одобрења и знања родитеља, програм MindUp који Новак и Јелена Ђоковић већ промовише у одређеним школама у Београду, Новом Саду, Нишу и Опову.

Да ствар буде још гора, Фондација Ђоковић на својој интернет страни јасно истиче да пројекат подржава Министарство просвете.

Православље и  медитација

На најпосећенијем православном руском сајту, који је у власништву Руске православне цркве, у вези медитације пише следеће:

„Док је молитва обраћање Богу, медитација је беседа са самим собом, у суштини, то је исто што и самохипноза. Претпоставља се да медитација у човеку који медитира буди дубоке снаге које спавају у дубини душе и да такав човек постаје способан, на пример, за прозорљивост. Док у хришћанству постоји умно делање и Исусова молитва у којима се хришћанин свим својим бићем обраћа Богу и Његовој милости, у окултизму и источњачким вештинама човек посредством медитације у самом себи тражи тајни пролаз који води ка духовном савршенству. 

У хиндуистичкој медитацији човек тежи ка томе да се поистовети с апсолутом и достижући транс долази до осећаја да је јединствен с божанством, тачније, да је у њему самом испољена првобитна божанственост.

Медитација као искуство нехришћанске религиозно-мистичке праксе, природно, повлачи за собом духовна стања ван Христа и без заједничарења у Његовој благодати. Оваквом човеку пре или касније може да се учини да сам постаје проводник највиших откровења који има посебну мисију на земљи.“

Извор: pravoslavie.ru