Прочитај ми чланак

ПРВИ ЧОВЕК ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ТВРДИ: Србија није војно угрожена

0

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић изјавио је данас да је безбедоносна ситуација у Србији стабилна и да Србија тренутно није војно угрожена.

„Дневно процењујемо стање и степен угрожености Србије и закључак је да Србија данас није војно угрожена“, рекао је Диковић за РТС.

01_Zajednicki kolegijum MO Z Djordjevic i NGS Lj Dikovic_D Stefanovic

Он је казао да је у претходном периоду одбрамбена наменска индустрија Србије пажљиво радила на изналажењу решења и модернизацији постојећих система и средстава , као и стварању нових који ће се увести.

Диковић је додао да тренутан број војника задовољава потребе Војске Србије, потсетивши да је у току и акција избора и селекције кандидата за добровољно служење војног рока, као и пријем преко 1.500 професионалних војника како би ојачали састав јединица војске.

Према његовим речима пријем професионалних војника је димнамичан процес који стално траје и тај процес зависи од увођења нових стедстава и технике , јер савремена средства и техника захтевају мањи број људи.

Он је додао да припадничи Министарства одбране и Војске Србије претходних 15-так дана интензивно раде на припреми обележавања дана Војске Србије , Дана победе и Дана Европе, јер је улога Србије у антифашистичкој борби била велика са великим бројем жртава и све оно што је Србија урадила свет признаје и зато је то вредно помена на годишњицу тог великог догађаја.

„Вежба Челик 2017, има за циљ да представи грађанима Србије и целој српској јавности тренутне способности система одбране Србије да одговори безбедоносним изазовима у региону и шире, као и систем наше спремности за даљи наставак сарадње и изградњи очивања мира у региону и шире“, рекао је он.