Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ У СКОПЉУ – претње Заеву вешањем

0

На протестима "За заједничку Македонију" у Скопљу се појавио транспарент на ком се Зорану Заеву и његовој заменици Радмили Шекеринској прети вешањем.

На транспаренту су биле нацртане три омче уз поруку „Ролка за Раду, за Зокија кравата“, пренели су локални медији.

Када су демонстранти пристигли пред зграду парламента редари су одстранили тај транспарент, који је завршио на дрвету преко пута Собрања.

Током насилног упада демонстраната иницијативе „За заједничку Македонију“ 27. априла у Собрање, међу којима је било и маскираних особа, повређено је више посланика парламентарне већине, међу којима су били и Заев и Шекеринска, која је једно време после тога носила „медицинску крагну“.

На протестима, који су одржани 71. пут, укључујући и викенд – хепенинге, према проценама извештача учестововало је неколико стотина до пар хиљада људи. Демонстранти који сматрају да треба спречити да парламентарна већина окупљена око СДСМ формира владу уобичајено су протест почели испред зграде Владе Македоније, а завршили га испред Собрања.

Окупљени су тражили одржавање нових ванредних парламантарних избора и узвикивали поруке подршке председнику Македоније Ђорђу Иванову, захтевајући да остане при ставу да не додели мандат за формирање владе Зорану Заеву, кандидату парламентарне већине за премијера.