Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Џаба вам што Мали иде, Београђани знају све

0

Најављена смена Синише Малог представља још један манипулативни чин Српске напредне странке, којим због предстојећих београдских избора желе да смене градоначелника који је урадио све оно што се нико није дрзнуо да уради.

Резултати неколико локалних избора показују све мање упориште владајуће коалиције међу грађанима Србије. Напредњаци у страху да не доживе тотални дебакл на београдским изборима, смењују Синишу Малог.

Ако Вучић мисли да ће Београђани лако заборавити све његове малверзације, отимачине, харања и договоре иза слова закона, грдно се вара.

Мали је још за време власти Демократске странке почео своју колонијалну и надасве сумњиву каријеру. Као службеник Агенције за приватизацију открио је своме оцу поверљиве информације, преко којих је његов отац купио произвођача вагона „Братство“, да би Синиша Мали пар месеци касније био постављен за члана управног одбора „Братства“, а та фирма плански урушавана до коначног пропадања, а отац и син Мали, се обогатили.

Зар напредњаци мисле да ће Београђани заборавити 24 апартмана, које Мали поседује у Бугарској или плагирани докторат и непријављених 60. 000 евра, који су наводно били поклон за школовање деце?

Зар напредњаци мисле да ће се заборавити како је Мали одузео мајчинство супрузи и то по убрзаном поступку, као и одговорност за противзаконито рушење објеката у Савамали?

Грађани Обреновца никада неће заборавити одсуство промишљености и његов позив да се не евакуишу 2014. приликом катастрофалних поплава, што је изазвало општи хаос и стрепњу грађана који су отишли на своја радна места, а децу остављали у вртићима и школама када је кренула узбуна због ударног таласа поплаве.

Београђани неће заборавити ни сумњиве набавке као што је новогодишње осветљење, план за распродају „златне коке“ Београда – Пољопривредно-индустријског комбината „Београд“ – ПКБ-а, нерешавање проблема дивљег насеља и тровања грађана запаљеним гумама на Чукаричкој падини… О терору комуналне полиције, Паркинг сервиса, Бус-плуса, о лошим решењима и брзом пропадању саобраћајних површина и нефункционалности градске администрације по многим питањима и да не говоримо.

Београђани неће заборавити лицемерну борбу против корупције и криминала која је „крунисана“ испијањем шампањца са Мирославом Мишковићем приликом прославе рођендана „Делте“.

Ако напредњаци мисле да ће грађани Београда све ово заборавити и да ће превремена смена градоначелника Београда бити добар политички поен, грдно се варају, јер напредњаци не могу да добију београдске изборе и они то знају, јер их Београђани не желе.

Верујемо да ће Београђани бирати паметно на наредним Београдским изборима и да ће престоница добити нову шансу и прилику за нове људе и нову политику, далеко другачију од постојеће, окренуту интересима грађана, а не страначко-тајкунским и колонијалним интересима отуђене владајуће елите.