Прочитај ми чланак

НБА ЛЕГЕНДА О СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Денис Родман открива какав је заиста Ким Џонг-ун

0

Ким Џонг-ун воли песме из филма "Роки" и серије "Далас", игра стони тенис и ужива у караокама, открива његов пријатељ, бивши кошаркаш Денис Родман.

У интервјуу за ДуЈоур Магазин, бивша НБА звезда каже да медији погрешно представљају његовог пријатеља, а јавност погрешно доживљава, упркос томе што је он „особа као било која друга“.

Такође, упркос томе што Ким непрекидно прети нападом на САД, Родман тврди да му је севернокорејски лидер рекао: „Немам намеру да било кога бомбардујем“.

„Он је шаљивџија. Воли да игра кошарку, стони тенис и билијар. Воли и америчку музику из осамдесетих и караоке“, каже Родман.

„Има и женски бенд од тринаест чланова са гудачким инструментима… Воли Тхе Доорс и Џимија Хендрикса. Кад сам први пут отишао у Северну Кореју, бенд је свирао само две песме изнова и изнова током четири сата: насловну музику из ‘Рокија’ и серије ‘Далас'“.

Кад је реч о Кимовим нуклеарним плановима, Родман каже: „Он сматра да морају да имају нуклеарне бомбе, јер знају да ће Американци покушати да их окупирају. Рекао ми је: ‘Не желим да бомбардујем било кога, али држимо нуклеарно оружје, јер смо тако мала земља. То је једини начин да се одбранимо’. Они само желе да људи у Америци знају да они не мрзе Американце. Они желе да раде с Американцима“.

Родман већ годинама има посебно пријатељство с Кимом, које је иницирао севернокорејски лидер, иначе, велики љубитељ Чикаго Булса, у којима је Родман играо.

Бивши кошаркаш посетио је ту земљу шест пута од 2013. и открио је да Кимову бебу није држао у рукама нико пре њега.

Родман сматра и да је Ким прави иноватор.

„Кад сам први пут отишао тамо, све је било тако… комунистички“, рекао је он. „Суво и беживотно. Све је било тако мртво. Међутим, трећи пут кад сам отишао, увидео сам да се Пјонгјанг много променио. Ницале су нове зграде, а Ким је изградио много нових стамбених четврти и хотела. Направио је и највећи водени парк на свету, скијалиште и велики терен за куглање. Све чини за те људе. Можете отићи да куглате пола дана или пливате цели дан за око педесет центи“.