Прочитај ми чланак

ЗДРАВКО ЧОЛИЋ УЗ ЗЛАТИБОРЦЕ: Они заслужују најбоље, Гондола би била добра ствар!

0

Треба наћи компромисно решење за Гондолу јер Златибор заслужује највише и најбоље, а био бих поносан када би нека од панорамских путничких кабина на будућој "Голд гондоли" била украшена мојим ликом, рекао је новинарима певач Здравко Чолић.

„Кад би Златибор имао гондолу то би било сјајно јер је Златибор можда најбоља туристичка прича на овим нашим регионалним просторима. Ја волим Златибор па ту долазим често, и кад нема концерта“, рекао је Чолић новинарима касно синоћ након Првомајског концерта на препуном Краљевом тргу на Златибору.

Упитан за протесте на улицама градова Србије, Чолић је рекао да се „у политику никад није мешао и да га то не занима“, док је за првомајску радну акцију за изградњу панорамске „Голд гондоле“ на Златибору рекао да је добра.

„Људи се боре за неке своје циљеве и то је природно“, рекао је Чолић и додао да ту сви требају компромисно да делују, јер како каже, Златибор заслужује највише. „A сад ко ће то решити и на какав начин то ћемо да видимо, зато су људи изабрани, делегирани, да то решавају. Нећемо ми то решавати, који се бавимо народом и који певамо људима“, рекао је Чолић.

Како каже био би понасан уколико би „нека гондола била украшена његовим ликом“.

„Уколико би то дали једном Златиборцу који воли Златибор, мени би то била част“ рекао је он.

Здравко Чолић је рекао новинарима и да планира објављивање нових синглова, а можда и нови албум до новембра или децембра ове године и додао да се нада концерту у Београду идуће године.

Око хиљаду грађана из целе Србије учествовало је јуче, 1. маја на радној акцији за изградњу панорамске гондоле на Златибору. Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић рекао им је на почетној станици гондоле у изградњи да „све што смо до сада покушали и радили није вредело, нама из неког њима знаног разлога не могу да дају дозволу“, и позвао окупљене грађане да уколико дозволу за изградњу гондоле не добију до Ђурђевдана, затраже дозволу испред Министарства грађевине у Београду.