Прочитај ми чланак

ПУТИН ЋЕ ПОТОПИТИ САД ЦУНАМИ БОМБАМА? Бивши руски обавештајац открио превише

0

Бивши пуковник и портпарол руског министарства одбране тврди да Путин закопава нуклеарне бомбе уз америчку обалу.

Виктор Баранец каже да ће, у случају избијања рата, бомбе детонирати и изазвати големи цунами који ће опустошити већину обале Сједињених Држава.Баранец признаје како нема шансе да Русија издваја више новца од Сједињених Држава за одбрану, стога сматра како је службени Кремљ присиљен на овакве екстремне потезе.

Осим тога, руски војни стручњак каже да Русија поседује и нуклеарне пројектиле који могу скретати у ваздуху, како би онемогућили да се пројектује њихова путања.Баранец је ове невероватне тврдње изнео у интервјуу руским новинама Комсомолскаја Правда, пише МЕМРИ.

Он каже да је Русија фокусирана на развој „асиметричног одговора“ Америци, што значи да би у случају међусобног напада обе државе биле уништене.“Наш асиметрични одговор су нуклеарне главе које могу модификовати смер и висину како ни један компјутер не може израчунати њихову путању”, казао је он.

“Или, на пример, Американци шаљу своје тенкове, авионе и специјалне јединице уз руске границе. Стога ми у тајности закопавамо нуклеарне бомбе „кртице“ уз америчку обалу. Оне „спавају“ све док им не издамо команду да се активирају…“, наставио је Баранец.

Али одједном, као да је схватио што заправо говори, Баренц је потихо казао: „Ох, чини се да сам превише открио… боље да прегризем језик“. Портпарол руске владе Дмитриј Песков одбацио је Баренцове тврдње, рекавши да су „чудне“и да ове „наводе не би требали озбиљно схватати“.