Прочитај ми чланак

ПОБЕДА ЗВЕЗДЕ ЈЕ ЧИСТА Стручњак за суђење: Пенал и црвени картон су оправдани

0

Игор Радојичић, секретар судијске комисије Фудбалског савеза Србије, коментарисао је одлуке главног судије Срђана Обрадовића са утакмице између Црвене звезде и Војводине (2:0).

Обрадовић је одлуком да покаже црвени картон фудбалеру Војводине Анрићу, а затим и досуди пенал за Црвену звезду подигао доста прашине у јавности. Управо су ти детаљи одлучили утакмицу којом су београдски црвено-бели задржали прво место на табели четири кола пре краја првенства.

Радојичић сматра да је Обрадовић у оба случаја поступио исправно, односно да не треба доводити у сумњу његове одлуке.

„По званичном протоколу, што је једино меродавно за нас, у објашњењу стоји да је разлог искључења Антића коришћење увредљивих и погрдних речи према судији, помињање породице. Овде није било прекршаја над играчем Војводине и он после пролази поред Фримпонга. И уколико су ови наводи које имамо из протокола тачни, то се кажњава директним црвеним картоном, а не жутим. Била је дилема да ли је овде закачио Фримпонга, а за то и не треба да добије ни жути картон, јер није било неког контакта. Судија нагло након тога креће ка Антићу, јер је очигледно после тога дошло до тих речи које је Антић упутио“, рекао је Радојичић о првој спорној ситуацији.

Игор Радојичић је за ситуацију у којој је досуђен пенал за Црвену звезду рекао да је било контакта и да треба поштовати одлуку судије.

„Ова ситуација улази у константу нашег фудбала, а то је да нападачи покушавају да искористе најмањи контакт у казненом простору или у зони шута. То није уобичајено у европским лигама, док и одбрамбени играчи улазе неопрезно у дуел у казненом простору. Постоје елементи за пенал. Има контакта, минималног. Судија је свирао казнени ударац и треба поштовати његову одлуку. Играчи траже контакт, затим постоје ти театрални падови. Овде постоји минималан контакт, судија је сматрао да је то довољно за пенал, његова је одлука и треба је поштовати“, истакао је Радојичић.