Прочитај ми чланак

ПАНИКА У ШТАБУ МАКРОНА: Наставља се раст подршке за Марин Ле Пен!

0

Француска кандидаткиња за председника Марин Ле Пен има нови мото: „Бирајте Француску", а и прилагодила је реторику како би доспјела до шире публике.

Aко је судити према последњим анкетама, тај потез се позитивно одразио по њену популарност јер јој потдршка наставља да расте, док се њеном противкандидату, Емануелу Макрону, подршка све више смањује.

Штовише, подршка за Макрона од недеље пала је за чак 6%, према резултатима анкете организације Полстер Харис Интерактив.

„Државу коју жели господин Макрон више није Француска – то је само простор, пустош, соба за трговину у којој постоје само потрошачи и произвођачи“, поручила је Марине Ле Пен.

Подршка јој веројатно расте и због чињенице да је одабрала Николаса Дупонта-Aјгнана за свог премијера, уколико побиједи на изборима – наиме, перцепција је да он, иако је евроскептик, има мање радикалне ставове од ње, а појединим бирачима ће се то допасти.

Aнкете и даље дају солидну предност Макрону – 60% напрама 40%, но, та подршка је прије свега неколико дана износила 67% наспрам 33%. До избора је остало још 5 дугих дана и многима је већ сада јасно да су, уколико се овај тренд настави, шансе за победу Ле Пен из дана у дан све веће.