Прочитај ми чланак

ЕДИ РАМА ПОКРЕНУО БАЛКАНСКО ПРОЛЕЋЕ: Ево шта ће се даље догађати!

0

Кључа Балкан, у Македонији је поново пала крв и сцене из Собрања су обишле свет, и земља је у реалној опасности од избијања грађанског рата.

Истовремено, Харадинај без проблема најављује нови погром Срба на КиМ, Муслију из Бујановца сваки дан „појачава изјаве” не би ли изазвао реакцију Београда, а у Тирани кују планове за прављење велике Албаније…


 
Напето је и у Хрватској, где би и влада могла да падне, јер је министар полиције Орепић неколико сати након што је смењен позвао „народ да реагује јер се ради о узурпацији власти”, док је Црна Гора након уласка у НАТО одмах „заратила” с Русијом.
 
Аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да кривцу за покушај прављења „балканског пролећа“ треба тражити на западу.
 
– Што се тиче балканског пролећа, треба искључити Русе из те приче, они то никада не раде, јер су и сами били мета обојених револуција. Ако то неко прави, онда је то Запад, однодно западни центри моћи. Имали смо покушај пре неколико година у БиХ, па није успео, а сада се закувало од Хрватске до Македоније. Имали смо покушај и у Србији са шетњама, па исто није успело. Све су то покушаји сорошких структура да дестабилишу регион – каже Анђелковић, а на питање колика је опасност да се пролеће прелије на Србију одговара:
 
– Може да захвати Србију, али не као обојена револуција, већ кроз албански теороризам. Они су спремни да због идеје велике Албаније запале регион и имају у томе подршку са стране. Они не планирају обојене револуције, већ оружане сукобе и побуне, тако да то можемо назвати не пролећем, него албанским пакленим летом – каже Анђелковић за „Ало!”.

Људи из Владе продају југ Србије албанској мафији!

А колико је улазак Црне Горе у НАТО „погодио” Москву, најбоље показује изјава председника Одбора за одбрану у горњем дому руског парламента Виктора Озерова, које је изјавио да ће „Црна Гора добити давилицу око врата уместо кишобрана изнад главе”.
 
– Балкан је увек био буре барута у погледу међународне безбедности и појављивање још једне државе која је приморана да потроши два одсто свог БДП-а за одбрану неће допринети безбедности нити Балкана, нити Европе генерално. Црногорци су тражили кишобран на Савету безбедности (УН) уз помоћ НАТО, али се чини да су добили давилицу за своју економију – рекао је руски званичник и додао да ће се односи две земље сигурно погоршати.

САД, ЕУ, ОЕБС, НАТО на страни Албанаца

САД, ЕУ, ОЕБС и НАТО су најоштрије осудили организовани напад на македонску скупштину и изразили озбиљну забринутост. „Напад на државну институцију која је срж демократије представља напад на саму демократију. Очекујемо да ће ти злочини бити брзо истражени, а организатори и починиоци напада изведени пред правду. Очекујемо да ће државне институције брзо извући нужне последице и предузети одговарајуће акције”, наводи се у заједничком саопштењу.