Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Потукли смо коалицију СНС-СПС-ПУПС у Гучи са 786 према 280 гласова

0

ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ ПОБЕДИЛА САМО У МЗ КОТРАЖА

НАКОН скорашњих председничких избора, одржаних 02. априла, врх владајуће коалиције у општини Лучани (СНС-СПС-ПУПС) предвођен начелником Моравичког oкруга „Мр“ Слободаном Јоловићем, покушао је изненадним расписивањем избора за савете Месних заједница у Драгачеву да у веома кратким роковима (свега 21 дан за све процедуре и кампању), по сложеним изборним правилима која су идентична изборима за локалне скупштине, на брзину изврши преузимање свих месних заједница у општини Лучани.

Ипак заједничком сарадњом опозиције тј. Групе грађана „Двери, пољопривредници и омладина“ и ГГ „Један тим“, успешно је припремљен отпор оваквом сценарију у више веома значајних месних заједница, при чему је забележен велики изборни успех и веома убедљиве победе удружене опозиције у Драгачеву.

Најубедљивија победа остварена је у МЗ Гуча, која је и најмногољуднија у општини Лучани, при чему је заједничка листа опозиције ГГ „Један тим-Ивица Вукићевић“ подржана од ГГ „Двери, пољопривредници и омладина“ и Удружења угоститеља Гуче, убедљиво тријумфовала над коалицијом СНС-СПС-ПУПС са резултатом 786 према 280 освојених гласова. Циљ ове коалиције је поновно оживљавање МЗ Гуча, деблокада њеног рачуна који је блокиран са преко 20 милиона динара већ 12 година, развој инфраструктуре, решавање нагомиланих комуналних проблема у Гучи и враћање старог сјаја драгачевском сабору трубача.

Група грађана Двери, пољопривредници и омладина – Бранко Зимоњић, је и у МЗ Расовац (делу села Горачића) победила коалицију СНС-СПС са 93 према 53.

Удружена листа ГГ „Двери, пољопривредници и омладина“ и ГГ „Један тим“ је победила на изборима за савет МЗ Милатовићи (једно од већих драгачевских села) коалицију СНС-СПС са резултатом 155 према 80 освојених гласова.

Група грађана „Један тим-Милош Пропадовић“ победила је коалицију СНС-СПС на изборима за савет МЗ Кошани (део села Рогача).

На изборима за савет МЗ Котража, треће по величини у општини Лучани, Група грађана „Двери, пољопривредници и омладина“ – Вукашин Вујовић, пружила је озбиљан отпор владајућој СНС-СПС коалицији и доживела частан пораз, у неравноправној борби, са резултатом од 189 према 291 глас.

Наведени резултати су добра увертира пред нове локалне изборе у општини Лучани који ће се одржати током следеће године. Ови избори показали су да удруженим снагама може да се победи СНС, те да је промена власти у општини Лучани могућа и да се на њу неће дуго чекати.

Група грађана „Двери, пољопривредници и омладина“ захваљује се свим грађанима који су на изборима за савете МЗ у општини Лучани, 30. априла, свој глас дали за промене и за нове и некомпромитоване људе у политици.

(саопштење Српског покрета Двери)