Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОРЦИ ПРОТИВ ВУЧИЋА: У Србији ниче најдужа гондола на свету!

0

Народ је овде највећа сила, јачи је од политичке дискриминације, Вучић је овде изгубио и његова странка и криминалци не могу да контролишу Златибор.

Данас,  1. маја, на Златибору је одржана Свесрпска народна моба, народна акција за изградњу највеће панорамске гондоле на свету коју Републичке власти из само њима знаних разлога забрањују народу златиборског краја и локалној самоуправи у Чајетини. Тим поводом, председник општине Чајетина Милан Стаматовић ексклузивно за СРБИН.инфо прича како тече изградња панорамске гондоле и са којим се све проблемима суочавају.

Зашто гондола може да се гради у Београду, а не може на Златибору?

– Зато што народ златиборског краја и ја не подржавамо Александра Вучића,  нисмо део владајуће коалиције и боримо се против неправде и дискриминације једне партије и једнога човека – конкретан је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

По чему ће се гондола на Златибору издвајати у односу на сличне пројекте у свету?

– Наша гондола би требало да буде најдужана свету! Дуга је девет километара, а њену градњу у потпуности финансира локална самоуправа у Чајетини, без помоћи Републике Србије и  државних институција. Укупну суму од десет милиона евра, општина је у потпуности исплатила и сада се стоји из разлога политичке дискриминације. Наиме, премијер Вучић је овде изгубио власт, а његова странка и његови криминалци не могу  да контролишу Златибор.

Чини се да су Златиборци решени да истрају до краја. Да ли ишта може да их спречи да изграде своју гондолу?

– Не може! Народ је овде најјача сила и он ће на Златибору показати колико је моћан и јачи од њихових закона и од њихове политике. Онај ко се са народом судио и спорио, сигурно је изгубио. У  овом случају је СНС и Алаксандар Вучић у спору са народом, па ће изгубити јер смо ми у праву а они нису – есклузивно за Србин.инфо поручује Милан Стаматовић.

ШТА КАЖЕ НАРОД?

– Гондола је највећи пројекат на Златибору и она ће још више да привуче туриста на наш прелепи Златибор.  Овај режим распикућа и олоша, на челу са СНС и Вучићем, не дају нам да је изградимо. Они су земљу на којој би требало да буде гондола обећали својим странцима, својим Арапима и ко зна којој још багри. Али, нас Златиборце не може да спречи никаква сила, јер ми смо сада у Србији једина слободна територија, па позивамо сву браћу у Србији и народ да нам се придруже у изградњи гондоле и подршци нашем председнику Милану Стаматовићу – поручује  за Србин.инфо један млади Златиборац, а придружују му се мештани овог краја.