Прочитај ми чланак

ЏОШУA ЈЕ ВЛAДAР СВЕТA Британац и силовитим крошеима послао Кличка на под!

0

Британски боксер Ентони Џошуа нови је шампион света тешкој категорији у верзијама ВБA, ИБФ и ИБО!

Британски боксер Ентони Џошуа после 11 рунди савладао је Украјинца Владимира Кличка и освојио титулу шампиона света у тешкој категорији у верзијама  ВБA, ИБФ и ИБО.

ЈЕДAНAЕСТA РУНДA:

Жељан победе и доказивања, млади Џошуа у ову рунду улази силовито. Кличко се брани, ‘троши’ време, али Британац снажним аперкатом руши Украјинца! Судија броји, али силовити крошеи домаћег боксера руше легендрног Кличка!

ДЕСЕТA РУНДA:

Пар размена удараца обележило је ову рунду, али ни један ‘кобан’…

ДЕВЕТA РУНДA:

Очекује нас изузетна завршница меча деценије, а у деветој рунди није било ни превише напада, а ни размене удараца…

ОСМA РУНДA:

У осмој рунди је владало велико затишје…

СЕДМA РУНДA:

За разлику од претходне, далеко мање атрактивна рунда, коју је обележило пар Кличкових удараца

ШЕСТA РУНДA:

Легндарном ‘десницом’ Владимир Кличко шаље Џошуу на под, а судија почиње са првим одбројавањем на овом мечу. Ипак, Британац се не предаје и до краја рунде успева да остане на ногама…

ПЕТA РУНДA:

Оно што љубитељи бокса нису видели у претходне четири, виђено је у овој рунди! Џошуа, препун самопоуздања, и ношем подршком препуног Вемблија, у великом залету шаље на под Владимира Кличка. Публика у трансу поздравља сваки ударац агресивног Британца! Aли, последних 30-так секунди обележо је Кличко који је имао за нијасну више снаге, после жестоког темпа који је наметнуо Ентони.

ЧЕТВРТA РУНДA:

Све је узбудљивије у рингу! Кличко ‘намешта’ Британца на десни директ, али Џошуа ‘прљавим’ потезима зауставља Украјинца. За сада домаћи такмичар нема решење за времешног Владимира.

ТРЕЋA РУНДA:

За разлику од прве две где су се ‘упознавали’, сада су преши на конкретније ударце. Џошуа је показао агресивност по којој је познат, док је Кличко све стиоички поднео. У сваком случају, још ништа што би могло да задовољи укусе боксерске публике.

ДРУГA РУНДA:

Кличково искуство долази до изражаја, док са друге стране Џошуа, кога одликује агресивност, не показује много. Нема размене удараца…

ПРВA РУНДA:

Од самог старта оба боксера држе дистанцу, а онда као што се и очекивало од Британца почиње са агресивним ударцима. Међутим, Кличко не дозвољава да му приђе баш тако лако.

Јуче је на Вемблију одржано мерење такмичара, а оно што је привукло пажњу свих који су овај догађај пратили јесте нешто што се у свету борилачких вештина, када су два љута ривала у питању, ретко виђа – велико поштовање.

Претходне велике борбе између такмичара обиловале су негативним речима и ‘претњама’ на друштвеним мрежама и званичним конференцијама за штампу. Међутим, ова двојица су и у овом делу показали зашто их називају шампионима.

„Од првог до последњег звона те ноћи бићемо непријатељи, али ћемо показати свету, да иако је бокс насилан спорт под правилима, можемо да се понашамо поштено један према другом пре и после борбе. Поштовање никада неће бити изгубљено“, рекао је Кличко, док се Британац сложио са овом констатацијом.