Прочитај ми чланак

ДСС: После уласка Црне Горе у НАТО притисци на Србију ће се појачати

0

Диктаторски, мафијашки, евроунијатски и натовски режим Мила Ђукановића, бежећи од воље сопственог народа и следећи туђе интересе, одбио је расписивање референдума и Црну Гору увео у НАТО вољом скупштинске већине.

Супротно вољи већине грађана, Скупштина Црне Горе је изгласала улазак Црне Горе у НАТО, усвајањем Закона о потврђивању Северноатлантског уговора.

Несумњиво да ће после ове одлуке Црне Горе Србија бити изложена још већим притисцима да и она одустане од политике војне неутралности.

Да су и владајућа већина и највећи број тзв. опозиционих странака спремне да и пред тим притисцима попусте доказује њихово одбијање предлога Демократске странке Србије да Народна скупштина донесе Закон о војној неутралности, којим би се учврстила војно неутрална позиција Србије.

О раскораку између речи и дела како власти, једнако и евроунијатске тзв. опозиције, још експлицитније говоре честитке и изјаве подршке одлуци Црне Горе да уђе у НАТО коју су брзометно упутили српски министар одбране Зоран Ђорђевић, председник Демократске странке и стратешки партнер Саше Јанковића Драган Шутановац, Ненад Чанак, Чеда Јовановић, Вук Драшковић и бројни други НАТО лобисти.

У приликама када се у Србији и власт и лажно опозиционе странке залажу за исту евроунијатску и пронатовску политику, Демократска странка Србије ће још енергичније да заступа и промовише политичку и војну неутралност Србије и да настави са изношењем захтева да се о овим питањима грађани изјасне на референдуму.