Прочитај ми чланак

1. МАЈА НА ЗЛАТИБОРУ ЦЕЛА СРБИЈА: Они не руше под фантомкама, они Србију граде!

0

Уместо првомајског уранка, на Златибору ће, у понедељак, с почетком у 15 часова, бити одржана, друга по реду, радна акција за изградњу панорамске гондоле, под називом „Свесрпска народна моба“, на којој ће учествовати око 20.000 грађана златиборског краја и целе Србије.

Поводом целог догађаја учесници Свесрпске народне мобе су се у свом саопштењу обратили јавности у коме су истакли:

-Ми не поклањамо у хиљадама хектара највреднију земљу у Србију, ми их бранимо 1. маја, овде на Златибору! #2213хектара
-Ми изградњом најдуже гондоле на свету доприносимо бољој понуди Србије и Златибора.
-Ми изградњом златиборске гондоле уједно штитимо и спречавамо покушај поклањања државне земље на Златибору, приватном лицу.
-Ми се тог 1. маја на Златибору боримо против опструкције и дискриминације од стране актуелног режима. А у њиховим очима, криви смо, јер смо се усудили да јавно кажемо „покушали сте да поклоните српску земљу и даље то чините,а сада Златиборце због тога кажњавате тако што не дозвољавате изградњу гондоле коју је у потпуности финанасирала општина Чајетина!“

Тај новац је народни, та земља је народна, та гондола ће бити народна! Подржите нашу борбу и придружите нам се!

РЕКЛИ НЕ ВУЧИЋУ: Првог маја народ гради највећу гондолу у Европи на Златибору!

Изјавa Милана Стаматовића, у којој најављује одржавање “Свесрпске народне мобе“ за изградњу гондоле на Златибору.

Симболично, 1. маја, на Празник рада, показаћемо одлучност да реализујемо највећи развојни пројекат у српском туризму, нашу, најдужу на свету, панорамску гондолу, вредну 13 милиона евра, коју је општина Чајетина сама исфинансирала – рекао је Стаматовић и појаснио да гондола није приватна, већ државна и народна, развојна инвестиција и да је њена градња од општег интереса за целу Србију.

Осим подршке Златибораца и свих грађана Србије, позвали смо да нам се придруже и опозициони кандидати са протеклим избора за председника Србије, представници синдиката, Српске православне цркве, невладиних организација и удружења грађана, као и учесници студентских и грађанских „Протеста против диктатуре“ који се 25 дана одржавају широм Србије – закључио је Милан Стаматовић.

Увече ће, на Краљевом тргу у центру Златибора, бити организован и концерт Здравка Чолића.