Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ јачају међународне односе: Сарадња и са Штрахеовим Слободарима!

0

Након успоставања званичне сарадње са Јединственом Русијом Заветници јачају међународне контакте и са партијама евроскептичне оријентације!

Након успоставања званичне сарадње са Јединственом Русијом Заветници јачају међународне контакте и са партијама евроскептичне оријентације!

Руководство Српског сабора Заветници угостило је делегацију Слободарске партије Аустрије господина Кристијана Штрахеа, коју су чинили Максимилијан Краус, посланик у Градској скупштини града Беча и Константин Добриловић, председник Хришћанско-слободарске платформе и истакнути члан Слободара.

Теме састанка биле су однос према Европској унији, актуелна политичка ситуација у региону и јачање међусобне сарадње између две организације.

На почетку разговора председник Заветника, Стефан Стаменковски, изразио је захвалност аустријској делегацији на принципијелном поштовању српских државних и националних интереса, пре свега на уважавању територијалног интегритета Републике Србије и на истинској подршци политичкој самосталности Републике Српске.

“Захвални смо аустријским Слободарима на чињеници да свуда и на сваком месту истичу да су Косово и Метохија неотуђиви део Републике Србије , иако смо сведоци да званична политика ЕУ у том погледу није наклоњена Београду”, поручио је Стаменковски.

Он је истакао да Заветници и Слободарска партија Аустрије баштине исте идеје, а то су суверенизам, евроскептицизам и очување хришћанских вредности европске цивилизације.

„Раст популарности и добри резултати Слободарске партије Аустрије представљају охрабрење за све нас и доказ да је суверенизам будућност европске политике“, истакао је Стаменковски.

Обе делегације једногласно су оцениле да су великоалбанске претензије и радикални исламистички тероризам главни фактори дестабилизације Балкана. Том приликом председник Заветника ближе је упознао аустријску делегацију са детаљима актуелних дешавања у региону и безбедносним ризицима, који прете да ескалирају у дубоку балканску кризу.

Посланик Краус захвалио се Заветницима на гостопримству и истакао да је сусрет Заветника и Слободара почетак продубљивања конкретније сарадње на обострану корист државних и националних интереса Србије и Аустрије. Он је најавио одржавање и учествовање представника Заветника и Слободара на заједничким конференцијама и форумима посвећеним односу Европе са Руском Федерацијом.

Обе политичке организације залажу се за интензивирање стратешких односа са Москвом. Делегација Заветника још једном је истакла да се апсолутно противи даљем приближавању Србије НАТО пакту и да су у том погледу искуства Аустрије као војно неутралне државе веома значајна.

Српски сабор Заветници наставља јачање међународне сарадње са свим политичким субјектима и појединцима који уважавају српске националне интересе у Европи и свету.