Прочитај ми чланак

ЦРКВА СВ. МАРКO, МАТИЈА БЕЋКОВИЋ и СРБИН.ИНФО: Дођите да чујете „Дечанкси бруј”!

0

Позивамо вас на промоцију збирке песама „Дечанкси бруј" великог родољуба и песника из Метохије Ранка Ђиновића у крипти цркве Св.Марка у Београду,29.априла (субота) у 18 часова. Дођите да у београдској Грачаници, одпутујемо до Небеског Јерусалима и ослушнемо жубор Бистрице и дечанксих звона. Да осетимо миомирис Грачанице и Светих Архангела.

Поштовани читаоци Србин.инфо,

Позивамо вас на промоцију збирке песама „Дечанкси бруј“ великог родољуба и песника из Метохије Ранка Ђиновића у крипти цркве Св.Марка у Београду,29.априла (субота) у 18 часова. Дођите да у београдској Грачаници, одпутујемо до Небеског Јерусалима и ослушнемо жубор Бистрице и дечанксих звона. Да осетимо миомирис Грачанице и Светих Архангела.

Ранко Ђиновић није само велики песник који годинама проноси истину о страдању Срба на Косову и Метохији, већ је и велеки борац који се залаже за права Срба на Космету. Аутор је шест збирки поезије које су посвећене Косову и Метохији и страдању србског народа широм србских земаља. Аутор је документарног филма „Универзум бола“, који сведочи о апокалиптичном удесу Срба на Косову и Метохији. Учесник је рата 1999.године, оснивач и први председник „Удружења киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији“.

О књизи ће говорити:

1) највећи живи србски песник и академик-МАТИЈА БЕЋКОВИЋ
2) изванредан песник и новинар који нам са лица места сведочи о данашњој ситуацији на Косову и Метохији-ЖИВОЈИН РАКОЧЕВИЋ
3) сам аутор Ранко Ђиновић У уметничком делу програма својим гласом представиће се етно појац-ЈЕФИМИЈА ЂИНОВИЋ.

Домаћин промоције-свештеник је отац Трајан Којић, који је некада служио на Косову и Метохији. Обратиће се и директор Канцеларије Републике Српске Млађан Цицовић, који је и финансирао књигу „ДЕЧАНСКИ БРУЈ“. Догађају ће присуствовати РТС и уредник Биљана Савић,ТВ Мост из Косовске Митровице, ТВ Република Српска и остали бројни новинари, чланови породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији, учесници рата 1999.год.

ДОБРО ДОШЛИ!