Прочитај ми чланак

Топ три НБА дестинације за Милоша Теодосића

0

Српски репрезентативац Милош Теодосић на лето ће постати слободан играч, када ће моћи да одлучи где ће наставити каријеру.

Као све већа могућност наводи се прелазак у најјачи лигу на свету НБА, међутим према ранијим изјавама Теодосића не треба потценити моћ московског ЦСКА.

Није страно да је Милошева жеља да се опроба у НБА, али то ће урадити само уколико добије достојну улогу у екипи, а не да буде „грејач“ клупе.

Амерички портал „Фадеаwаy wорлд“ напаравио је листу од три екипе које би најбоље „лежале“ Теодосићу и његовом нападачком арсеналу.

Занимљиво, на листи нема Денвер Нагетса, за коју игра наш Никола Јокић, као ни Јуте Џез и Мемфис Гризлиса који су раније показивали интересе према најбољем плејмејкеру Европе.

Изненађење је још веће када знамо да су светски медији преносли како је прелазак Теа међу ‘Џезере’ већ готова ствар, али да видимо које дестинације је одабрао споменути портал.

Бруклин Нетс

Бруклин је најлошија екипа у НБА, што показује податак да су годину завршили са најгорим скором у најјачој лиги на свету (20-62). Да све буде горе по Нетсе, њихов пик прве рунде који би свакако био између првог и трећег места, одлази у Бостон због давно чувеног трејда две екипе.

ЕСПН аналитичар Френ Фрасила има веома високо мишљење од Теодосићу и сматра да би српски плејемејкер имао велики допринос у реизградњи Бруклина.

„У његовим годинама, он ће тражити средину која ће му дати лопту и пустити да игра он што он најбоље зна, а то је пик-ен-рол у којој је Милош најбољи на свету. Могу да га видим у Кенијевом систему (тренер Бруклина), јер он разуме европску игру“, рекао је Фрасила, а потом и додао.

„Офанзивно гледано, он је најбољи асистент на планети. Крис Пол је будући члан Куће славних, али од чистог асистента нема бољег у свету од Теодосића“, завршио је аналитичар ЕСПН.

Ствари у Бруклину нису добре, али би одлучујућа могла да буде руска веза – познато је да су власник ‘Мрежица’ Михаил Прохоров и Милош Теодосић у добрим односима, наводи „Фадеаwаy wорлд“.

Сан Антонио Спарс

Тонија Паркера полако стижу године и са 34 године људи блиски Спарсима не виде више Француза као главног плејмејкера. Управо као замена Паркеру, могао би да дође капитен Србије Милош Теодосић.

Познато је колико тренер Сан Антонија Грег Поповић цени квалитете Теодосића, који би се савршено уклопио у целокупан систем франшиже.

Са свим потенцијалом који има момак из Ваљева, ‘Мамузе’ би могле да направе корак напред у односу на претходне сезоне, када су у више наврата елиминисани у плеј-офу.

Међутим, када је у питању Сан Антонио, њихова прва опција би требало да буде Крис Пол, који би могао да напусти Лос Анђелес Клиперсе на крају сезоне, а није искључено да обојицу споменутих плејева гледамо у Спарсима.

Њу Орлеанс Пеликанси

Њу Орлеанс је трејдом за Демаркуса Казинса створио најмоћнију центарску линију у НБА, коју чине Ентони Дејвис и он.

Екипа је после неког времена почела солидно да функционише, али уз саму помисао Теодосића са ‘Бугијем’ и ‘Обрвом’ добија се нападачки невероватно добра екипа.

Организатор Џру Холидеј могао би да напусти екипу, па би ту одлично ускочио Теодосић као први плејмејкер.

Доласком играча ЦСКА у Пеликане, Њу Орлеанс би свакако постао најзанимљивија екипа за гледање, не само овдашњој популацији, већ и широј јавности, због енормног нападачког потенцијала ова три играча.

Као што смо раније написали, на листи нема Денвера, где би велика већина српске популације желела да види Теодосића због сарадње са Николом Јокићем.

За услуге капитена Србије можда буде био заинтересовам и генерални менаџер Сакрамента Владе Дивац, пошто је врло вероватно да ћемо од следеће године дресу Кингса гледати Богдана Богдановића.

До коначне одлуке Теодосића и Богдановића мораћемо да сачекамо до лета, када креће кошаркашки прелазни рок.