Прочитај ми чланак

ИМАЈУ СВОГ КАНДИДАТА: Роштилди бирају француског председника

0

Фаворит у трци за Јелисејску палату Емануел Макрон радио у банци Дејвида Ротшилда, који му финансира кампању и захваљујући коме је стекао богатство од око 30 милиона евра.

Чувена породица Ротшилд гура Емануела Макрона за председника Француске.

Према наводима париских медија, Макрон је радио у банци мултимилијардера Дејвида Ротшилда, који му финансира кампању и захваљујући којем је стекао богатство од око 30 милиона евра.

Леп развојни пут

Макрон се, како француска штампа пише, одмах након факултета 2004. запослио прво у Генералном инспекторату за финансије, који је напустио 2008, баш у време светске економске кризе, због посла у банци Ротшилд & Цо. у Паризу.

Постао је инвестициони банкар кад су велике банке пропадале, али је то напустио 2014. да би постао министар економије у влади председника Франсоа Оланда.

– Ту се показало да не ради за грађане, већ за велике корпорације. Одмах је смањио порезе компанијама и укинуо строге прописе за тржиште рада. То је урадио под изговором смањења незапослености у земљи. Међутим, суштински је то донело олакшице корпорацијама, а незапосленост није смањена – наводе Макронови критичари.

Они додају да је након те „реформе“, после само 18 месеци, Макрон напустио министарство и кандидовао се за председника државе.

– Само поглед на његов развојни пут, говори да Ротшилди желе свог човека на месту председника Француске. Макрон је добио вишемилионски посао у Ротшилдовој банци, иако није имао никакво искуство у инвестирању и аквизицијама. Затим је то напустио због посла који се плаћа само 65.000 евра годишње, у којем такође није имао искуства, пре него што се кандидовао за председника Француске. Такође, његов политички покрет „Ан марш“ финансира, између осталих, и француска банка БНП Парибас, коју поседују Ротшилди – наводе медији у Француској.

Кандидат система

Да иза Макрона стоји моћни банкарски лоби, сматра и Гилбер Докторов, политички аналитичар из Брисела.

– Чињеница да су цео француски естаблишмент, међународни капитал, банкарство и берзе скочили након што је Макрон добио највише гласова у првом кругу доказује то да је он кандидат система. Он ће Француску ослабити, што је управо оно што Брисел жели. Французима ће бити ускраћена права влада. Добиће председника без идентитета, непостојећег, какав је био Оланд. Добиће марионету која ће жртвовати економију земље јер је неспособна да изнесе кључне и неопходне реформе – упозорава Докторов.

С њим је сагласан и заменик председника руске Думе и високи функционер странке Јединствена Русија Сергеј Железњак.

– Очигледно је да ће западни свет учинити све само да би спречио Марин ле Пен да дође на председничко место у Француској. Њима не треба председник Француске који заговара независност и суверенитет своје земље, очување националног идентитета и традиционалних вредности, који је спреман на дијалог и равноправну сарадњу са другим земљама и који се противи политици санкција – навео је Железњак.

Родитељи покушали да прекину Макронову везу с професорком

Родитељи Емануела Макрона били су против његове везе са 24 године старијом професорком Брижит Троњ, пишу француски медији. Они наводе да су Макронови отац и мајка били запрепашћени кад су схватили да се њиховом сину, који је имао само 15 година, допада жена од 39.

– Мислили су да је природније да му се допадне Брижитина ћерка Лоренс, која је годиште њиховог сина. Зато су једном приликом упозорили Брижит да се клони Емануела. Професорка им је, међутим, рекла да ће о томе одлучити Емануел – наводе медији у Паризу.

Они додају да је управо однос са професорком у средњој школи био разлог што су Емануела преселили у Париз са 17 година да заврши школовање. Ипак, он је остао у контакту са професорком, којом се оженио 2007, кад је имао 30, а она 54 године.

У међувремену, Брижит није желела да призна да ли је била у сексуалној вези са Макроном још док је он био у средњој школи или је њихова романса почела касније, након његовог пунолетства.
– Нико никад неће сазнати кад је наша прича постала љубавна. То припада само нама. То је наша тајна – навела је Брижит, што је критичаре у Француској навело на спекулације да је она заправо имала сексуалне односе с Макроном док је он још био у средњој школи.