Прочитај ми чланак

ЧАК 60.000 ЉУДИ ГЛЕДАЛО ЈЕ НА ФЕЈСБУКУ како мигранти силују Швеђанку

0

Тројица младих мушкараца који су учествовали у силовању у Шведској и то директно преносили на Фејсбуку, осуђени су у уторак на строги затвор у граду Упсали, у близини Стокхолма.

Рези Мохамеду Ахмадију (21) одређена је затворска казна од две године и четири месеца због силовања, а Мајсами Афшару (18) једногодишња казна због силовања. Њих двојица су Авганистанци који су добили азил у овој скандинавској земљи, а трећеоптужени Емил Кходаголи (24) је шведски држављанин авганистанског порекла.

Он је осуђен на шест месеци затвора због тешке повреде интегритета жртве јер је снимао и објавио видео, а није спречио нити пријавио злочин.

Двојица силоватеља су напала тридесетогодишњу жену у једном стану у Упсали 22. јануара, и то преносили на Фејсбуку у затвореној групи која има 60.000 чланова. Једна 21-годишња девојка је то видела и одмах алармирала полицију, која је локализовали и привела тројицу мушкарца исте вечери. Снимак је брзо скинут с ове друштвене мреже, али остаје горак укус јер су многи видели и ништа нису учинили да злочин прекину.

Двојица силоватеља су признала полни однос са жртвом, али су тврдили да је био добровољан. Тужиоци су говорили да је Швеђанка била под дејством алкохола и дрогирана. Сва тројица жртви морају да платие око 35.000 евра одштете и камату на ту суму.