Прочитај ми чланак

Из СРС у СНС и у фотељу државног секретара

0

Шеф посланика СРС Војислав Шешељ интересовао се за статус свог дојучерашњег посланика Марка Миленковића на седници Скупштине Србије. Из СРС у СНС и у фотељу државног секретара

Он је на седници питао министра просвете Младена Шарчевића како је могуће да се за државног секретара именује Миленковић кога су радикали пре неколико дана „присилили да поднесе оставку на место посланика, јер је издао радикале“ и у време предизборне кампање је радио за супарнички табор, односно за председничког кандидата Александра Вучића.

„Ишао је од куће од куће наших чланова и симпатизера и објашњавао да смо се Вучић и ја све договорили, да он буде председник, а ја премијер и тако нам је оборио са 20 процента гласова на три одсто“, рекао је Шешељ.

Он је рекао да је место државног секретара највиша чиновничка фунцкија, те упитао „Како човека који се овако морално обрукао до крајњих граница промовише у највиши државни чиновнички ред“.

„Какав је онда то министар просвете и заслужује ли да остане у Влади, зашто не поднесе оставку и како је Влада себи дозволил да прихвати такав предлог“, упитао је Шешељ.