Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКА: Противник Марин ле Пен је геј ожењен са женом старијом 24 г. од њега?

0

Емануел Макрон (40), који је добио највише гласова у првом кругу председничких избора, ожењен својом бившом професорком, 24 године старијом Брижит Троњ (64). Медији сумњају да је у вези са мушкарцем, а да му је она само параван.

Кандидата за председника Француске Емануела Макрона (40), који је добио највећу подршку у првом изборном кругу у недељу, бије глас да је геј и да то крије браком са женом 24 године старијом од њега, својом бившом професорком Брижит Троњ (64).

Француски медији спекулишу да је Макрон у вези са мушкарцем десет година, колико је у браку са Брижит. Како наводе, она, која с првим мужем има троје деце и баба је седморо унучића, само му је параван.

Веза с водитељем

Медији су више пута досад спајали Макрона са радијским водитељем и генералним директором Радио Франса Матјеом Гајеом (40). Та тема је покренута и крајем прошле године током кампање, након што је посланик Републиканске странке Никола Дуик у интервјуу руском Спутњику открио да иза Макрона стоји геј лоби.

Жан-Мари ле Пен: Макрон је кандидат система

Оснивач Националног фронта Жан-Мари ле Пен, отац Марин ле Пен, којег је она избацила из странке, стао је на ћеркину страну, упркос несугласицама које има с њом. Он је описао њеног ривала Макрона као подмуклог кандидата.
– Емануел Макрон је заправо кандидат система. Био је министар председника Франсоа Оланда и премијера Мануела Валса. Он је мистериозни кандидат који постиже успех онако маскиран и насмејан.

– Макрона зову миљеником француских медија, које држе „свима нама познати људи“. Осим тога, подржава га и бизнисмен Пјер Берж, пословни партнер и дугогодишњи љубавник Ив Сен Лорана, декларисани хомосексуалац, који се залаже за признање геј бракова. То је веома богат и моћан геј лоби који стоји иза Макрона – навео је Дуик.

Баш у то време оснивач Викиликса Џулијан Асанж објавио је да има „веома занимљиве“ податке и „прљавштину“ о Макрону.

Рекао је да је до тога дошао читајући хаковане мејлове Хилари Клинтон, али није навео шта је тачно у питању. Медији су, међутим, нагађали да је реч о Макроновој вези с неким мушкарцем, вероватно са Гајеом.

С друге стране, Макрон константно негира да је хомосексуалац и тврди да обожава своју супругу. Последњи пут је у фебруару био принуђен да јавно каже да не води двоструки живот.

– Тврдње да водим тајни живот највише погађају Брижит. Она је са мном од јутра до вечери и пита се како бих то физички могао да урадим. Ако кроз ћаскање на некој вечери чујете да водим двоструки живот или ако вам неко проследи мејл о томе, знајте да је у питању мој холограм који је побегао, а не ја – рекао је Макрон.

Зову је педофилом

Ипак, његова веза са времешном професорком одувек је свима била сумњива, али нико није спорио да је Брижит заљубљена у свог супруга. Критичари, међутим, имају обичај да је називају и педофилом, будући да је Брижит заволела Макрона кад је он имао само 15, а она 39 година. Наиме, она му је предавала драму док је био у средњој школи „Провиданс“ у Ламјену.

– Није био попут осталих, није био тинејџер. С одраслима је имао однос на равној нози – изјавила је она у француском документарцу снимљеном прошле године.

Сећа се да јој је једног дана Макрон дошао са плановима да заједно напишу представу за матуранте.
– Нисам мислила да ће то тако далеко отићи. Мислила сам да ће му досадити. Писали смо, и мало-помало потпуно ме је освојила интелигенција тог дечака – рекла је Брижит.

Резултати избора

23,75% Емануел Макрон
21,53% Марин ле Пен
19,91% Франсоа Фијон
19,64% Жан-Лик Меланшо

нСа 17 година Макрон је отишао из Ламјена како би наставио школовање у Паризу, обећавши притом да ће је оженити.

– Звали смо једно друго стално и проводили сате на телефону. Временом је поразио сав мој отпор, на невероватан начин, стрпљењем – навела је професорка.

Она је напустила мужа да би била у вези са Макроном, за којег се на крају удала 2007, кад је он имао 30, а она 54 године.

Макрон као Наполеон

Уколико би у другом кругу победио Емануел Макрон, који у децембру пуни 40 година, био би најмлађи председник Француске после Наполеона Бонапарте. Славни француски вођа имао је 40 година кад је дошао на власт 1848.

 

Ле Пен прва жена

Уколико би у другом кругу избора победу однела Марин ле Пен, она би постала прва жена председник Француске.

Иначе, највиша функција коју је једна жена имала у модерној Француској јесте премијерска. У питању је Едит Кресон, коју је председник Франсоа Митеран поставио на место шефа владе 1991. Њен мандат се, међутим, завршио 1992. због корупционашког скандала.