Прочитај ми чланак

Убио супругу, сина и шурака па извршио самоубиство у цркви

0

Аустријски пензионер Б. Д. (77) из Барича код Голупца убио је супругу, сина и шурака, ранио снаху, а затим починио самоубиство, саопштено је из полиције.

Медији наводе да цела породица годинама ради у Аустрији, а мушкарац је самоубиство починио у порти цркве.

Начелник Полицијске управе Пожаревац Срђан Лазић изјавио је за Тањуг да је вишеструком убиству претходила свађа оца и сина. Како Б92 незванично сазнаје, свађа је избила због куће.

Злочин је почињен пиштољем за који је Б.Д. имао уредну дозволу за држање од 1998. године, нагласио је Лазић.

„Проверама у полицијским евиденцијама утврђено је да у овој породици до сада није било пријаве било каквог насиља. Реч је о угледној породици солидног имовинског стања, тако да ништа није указивало да би могло доћи до овако тешког злочина“, каже Лазић.

Припадници МУП-а су на терену и у току је увиђај, рекао је Лазић.

Како „Блиц“ сазнаје Божидар Д. убио је сина, супругу и шурака, а ранио снају, због свађе око имања које није желео да препише свом сину, већ унуку Малиши.

Како кажу комшије, породична свађа око имања трајала је више од годину дана, а кулминирала је након што су се отац и син синоћ поново посвађали због сеоске утакмице.

Божидар се са сином Мирославом спорио годинама јер је имање у селу и кућу коју су на њему зидали желео да препише унуку Малиши који живи у Аустрији. Њему то нису дозвољавали ни Мирослав, нити супруга Мирослава, па је јутрос у породичној кући прво убио њих.

Он је тада тешко ранио и снају Горицу, међутим она је успела да побегне од бесног убице. Тренутно се налази у болници и како „Блиц“ сазнаје оперисана је.

Након што је убио најближе чланове своје породице Божидар је кренуо 100 метара даље до куће свог шурака, и убио га у дворишту.

Са пушком у рукама, на улици је срео свог брата од ујака Радета и рекао му: „Све сам их побио, али курва ми је утекла. Идем да се убијем“ и кренуо ка дворишту цркве. Неколико тренутака касније зачуо се последњи хитац који је испалио себи у главу.

Раде за „Блиц“ каже да је у том тренутку помислио да ће брат пуцати и на њега.

– Мислио сам да ће убити и мене, али он је рекао да иде да убије себе… Чуо сам када је пиштољ у цркви опалио – узнемирено прича раде за „Блиц“.

Он додаје да је након пуцњаве видео крваву снајку Горицу. Он међутим додаје да је Божидар био добар човек, али да је био огорчен због породичног спора.

– Његова жена и он су се судили, хтела је да преведе кућу на себе и сина. Он је био добар човек, они нису – рекао је Раде.

Комшије кажу да су знали за породичну свађу која је трајала дуго, али да у то нико није желео да се меша.