Прочитај ми чланак

МАЛАГУРСКИ ПОСТАВИО ЗАНИМЉИВ ВИДЕО НА ФЕЈСБУКУ: Да ли је Милошевић био агент ЦИА?

0

У ЦИА су постојали агенти који су били задужени за писање изјава које су се читале у вестима, што можете видети на примеру српских и хрватских водитеља у време рата.

Слободан Милошевић, бивши председник СРЈ, увек је важио за контроверзну личност. Око његовог лика и дела је увек било пуно полемика, а познато је да није био миљеник Запада. Међутим, многа документа указују на његову сарадњу са САД.

Према документима и наводима ЦИА, он је био на платном списку те агенције, а све иде ка томе да је био њихов агент. Наравно, он у тој причи није усамљен. Све је почело након тога што је ЦИА цензурисала сопствене извештаје, а бивши агнет је навео читав списак имена за које тврди да су били агенти ЦИА.

Из докумената се види да је ЦИА цензурисала сопствене извештаје од 1992. до 1999. године. Оно што је најзанимљивије јесте посета Милошевића Косову и Метохији давне 1987. године, а у априлу те године Милошевић је започео запаљиву кампању како би исправио грешке због којих су Срби испаштали.

Тада се тражио брз напредак према демократији и тржишној економији, а само 11 година касније САД га више није сматрала борцем за демократију. Од тог тренутка патње Срба на Косову и Метохији више нису представљане као чињенице, већ као обичне Милошевићеве тврдње.

Оно што је још занимљивије јесте чињеница да је бивши агент ЦИА Роберт Бер 2013. године јавно рекао да се Милошевић налазио на платном списку агенције. Он се ту није зауставио већ је у целу причу убацио и Стјепана Месића, Фрања Туђмана, Алију Изетбеговића и Радована Караџића, и навео да су и они били агенти ЦИА.

Према наводина, Роберта Бера, постојали су агенти у агенцији који су били задужени за писање изјава које су се читале у вестима. Тако су се у вестима могле чути опречне информације о жртвама рата у Вуковару. Да ли је све ово једна велика теорија завере или сурова истина процените сами.