Прочитај ми чланак

ЛОВРЕКОВИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ БЛАНУШЕ због изручења Милошевића!

0

Председник УГ „Покрет” Томислав Ловрековић поднео је кривичну пријаву против Драгише Блануше, због киднаповања и противуставног изручења Слободана Милошевића Хашком трибуналу, у време док је Блануша био управник окружног затвора у Београду.

Ловрековић је истакао да је Блануша свесно, а мимо правила службе и Устава, прекршио своја овлашћења, као и да је 28. јуна 2001. године таквом одлуком престала да постоји држава, а настала хајдучија и окупирана колонија у каквој живимо и данас.

– Тада је, вољом чланова Владе и Блануше, постало легитимно стрпати човека у гепек, прошверцовати га преко границе и продати за извесну суму, уколико тако желе центри моћи из иностранства, који преко џојстика и пајаца на функцијама управљају Србијом – рекао је Ловрековић.

Он је истакао да није оптимиста по питању ове кривичне пријаве, али да је то његова грађанска дужност, као и да верује да ће доћи и да ћемо се изборити за време независног судства и самосталне државе, када ће разним Бланушама и осталима који су убили суверенитет, бити и суђено и пресуђено.