Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ШАЉЕ НОВАКА КОД ФЕДЕРЕРА – он му једино може спасити каријеру!

0

Ако је Швајцарац у 36. години успео да се врати у топ 10 играча и да освоји Аустралијан опен, не видим разлог због којег Новак не би могао поново да буде најбољи на свету

Бивши селектор Србије Богдан Обрадовић је један од ретких тениских стручњака у нашој земљи, који сме нешто да каже Новаку Ђоковићу. Често је исхрана била тема замерке, али сада Обрадовић има јасну поруку за некада најбољег играча света, а то је да оде на разговор са Роџером Федерером.

– Ако је Швајцарац у 36. години успео да се врати у топ 10 играча и да освоји Аустралијан опен, не видим разлог због којег Новак не би могао поново да буде најбољи на свету! Можда би Ђоковићу било корисно да разговара са Швајцарцем. Познају се дуго и пријатељи су, па Роџер сигурно може да му да користан савет – рекао је Обрадовић за „Ало!“.

Обрадовић жели да види што пре најбољег Ђоковића, али не мисли да ће му рођење другог детета помоћи у тениским водама.

– Дај боже да му рођење другог детета помогне да се врати на прво место, али не мислим да форхенди и бекхенди имају било какве везе с тим. Желим му од срца да се врати на старе стазе успеха, а за то је потребно да поново има рутину на тренингу као некада. Све је до њега и његовог тима. Велики проблем има што су сви играчи посебно мотивисани против њега. Чак и тај Гофан жели да буде у осам најбољих на крају сезоне како би се пласирао на завршни мастерс у Лондону, па је играо најбољи тенис у животу против Ђоковића. С друге стране, наш ас јесте мотивисан, али ми се на тренутке чини да му се мотиви померају. Не пружа максимум, долази до пада сервиса и елемената у игри код којих никада раније није имао проблем – истиче бивши селектор Србије.

Богдан истиче да раскид сарадње са Борисом Бекером није неки велики проблем за Новака.

– Ако је оно што сте некада радили давало одличне резултате, требало би да наставите истим путем. Бекер је велики тренер, о томе нема расправе, али њихова сарадња је завршена. Ноле уз себе има стари тим, са Марјаном Вајдом на челу, који га је водио до првог места на АТП листи. Словак је сјајан стручњак и не мислим да Новак има проблем са тренером. Чак му ни исхрана није проблем, јер се тако хранио и када је био најбољи на свету. Једноставно не можете да будете сваке сезоне на највишем нивоу. Сви врхунски спортисти у одређеном периоду пролазе кроз играчку кризу. Иако Енди Мари има велику предност у односу на Ђоковића, Новак ће се борити за поново буде најбољи – закључује Обрадовић.