Прочитај ми чланак

МАЛЕ ПОСТИЗБОРНЕ ПРИЧЕ – Саша у Бриселу

0

Тек што је РИК прегласавањем прогласио коначне резултате председничких избора и ставио тачку на своју траги-комичну сапунску одисеју, Саша Јанковић, нови лидер проевропске опозиције проевропском режиму, најавио је одлазак у Брисел како би, као да они то незнају, појединим европским посланицима предочио да у Србији постоји “алтернатива”.

 У најави свог пута истакао је како су “председнички избори показали да постоји алтернатива која аутентично верује у европске вредности и вредности уписане и у наш Устав – владавина права, поштовање људских права, равноправност грађана пред законом, слобода медија, социјална правда. И у ситуацији када будемо јасно показали да је та алтернатива реална, верујем да ће бити више помоћи са стране“(1)

Дакле, он верује! И борба се наставља. Борба за европску и још “европскију” Србију. А Саша иде по помоћ “са стране”. Из његовог казивања могло би се закључити да је Брисел центар свемира. Москва, Пекинг, па чак ни Вашингтон као да не постоје.

Али, шта ћеш са нама, Саша? Нама, који нећемо да Брисел буде алтернатива Бриселу! И који не мислимо да су вредности које си набројао “европске” већ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКЕ. (Уосталом, за неке од њих Србија је знала и пре Европе). У народу нас је већина, без обзира шта нас политичка “елита” не види. Али, наша “елита”, не види много тога. Рецимо, да је Европа постала корпоративна тамница народа и нација и да се зато распада по шафовима. Да заудара на трулеж сатанизма. Да се у њој, данас, као “вредности” много више промовишу хомосексуализам, педофилија или бесмисао “родне равноправности”, него “равноправност грађана пред законом”. И још много тога не види наша “елита”. Она, у ствари, сем евра не види ништа.

Али, српски народ то неће, Саша. Доста је. Ми смо православна цивилизација. И Словени. Ми нећемо „вредности“ хоћемо Косово и Метохију. Не сањамо бриселски већ светосавски сан.

Па и ти протести, Сорошеви или не, нису протести “За Европу” већ “Против диктатуре”. Води рачуна о томе, кад већ идеш у Брисел. И окрени мало главу на другу страну, БРИСЕЛКО!

(1) www.nspm.rs/hronika/sasa-jankovic-predocicu-evropskim-poslanicima-u-briselu-da-u-srbiji-postoji-alternativa.html