Прочитај ми чланак

ЛЕПЕ ВЕСТИ Ево када нас коначно очекује топлије и лепше време

0

У Србији ће сутра ујутро у појединим местима минимална температура бити испод нуле, а једино ће јужни крајеви бити у плусу током целог дана, наводи се у упозорењу Републичког хидерометорослошког завода.

Како се додаје, јутро ће бити хладно, понегде са слабим мразем, по котлинама са краткотрајном маглом, док ће током дана бити претежно сунчано и топлије.

Ветар слаб и умерен западни, после подне у скретању на јужни. Јутарња температура од -2 до 5 степени (у већини места очекује се слаб приземни мраз), највиша дневна од 14 до 19 Целзијусових, саопштио је РХМЗ.

У Београду ће сутра ујутру бити хладно, на ширем подручју града са слабим приземним мразем. Током дана претежно сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен западни, по подне у скретању на јужни. Јутарња температура од 1 до 4, највиша дневна око 16 Целзијуса.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до петка ће бити претежно сунчано, уз постепени пораст температуре. Само ће још у уторак јутро бити хладно, понегде са слабим приземним мразем.

У петак пролазно наоблачење, местимично са кишом, пљусковима са грмљавином и падом температуре. Затим, до краја периода променљиво облачно, свежије, местимично са кишом или краткотрајним пљусковима са грмљавином.