Прочитај ми чланак

КОСОВСКИ АНАЛИТИЧАР СПАХИУ: Глупости Раме и Тачија, БГ да се угледа на ПГ

0

Аналитичар са Косова Неџмедин Спахиу изјавио је да су глупост претње које Еди Раме и Хашим Тачи упућују ЕУ о уједињењу Албаније и Косова.

Спахиу је оценио да евентуално уједињење Косова и Абаније не може угрозити ни Македонију ни Црну Гору, а камо ли Србију, да су изјаве двојице званичника смешне и жалосне и да претње двојице државника ЕУ уједињењем могу само да нанесу штету грађанима Косова и Албаније.

„Ако би дошло до уједињења, што је далеко од стварности, једине земље које би биле угрожене тим поступком биле би Косово и Албанија, које имају безброј унутрашњих проблема које не могу да реше“, истакао је Спахиу.

Он је за Радио Контакт плус у Косовској Митровици рекао да то што се јавност у Београду забавља глупостима Едија Раме и Хашима Тачија показује каква је ситуација на политичкој сцени у Србији.

„То је слична ситуација као када би слаб ученик показивао прстом у горег од њега. Можда би у Београду требало да се угледају на званичну Подгорицу која овим глупостима не даје превелику пажњу“, закључио је Спахиу.