Прочитај ми чланак

ДОДИК ПРЕТИ прекидом односа Српске и Израела

0

Уколико се испостави да је писмо Министарства иностраних послова Израела о статусу Представништва Српске у Израелу веродостојно, Република Српска не жели више да сарађује са тим министарством, поручио је председник Милорад Додик током састанка са нерезидентним израелским амбасадором за БиХ Боазом Родкином.

Саговорници су констатовали да је сарадња Српске и Израела традиционално добра и да постоји још простора да она буде унапређена, саопштено је из Додиковог кабинета.

Током састанка Додик се осврнуо на писмо Министарства иностраних послова (МИП) Израела, које је на његову адресу стигло путем МИП БиХ.

Од амбасадора Израела затражио је да се установи да ли је писмо веродостојно.

– Уколико се установи да јесте, Република Српска не може пристати на тако увредљиве и понижавајуће захтеве који су испостављени у том писму – рекао је Додик у Бањалуци током разговора са нерезидентним амбасадором Израела за БиХ.

Према његовим речима, ако су ти понижавајући наводи тачни, Република Српска не жели више да сарађује са Министарством иностраних послова Израела.

Незванично, РТРС сазнаје да је Додик прекинуо састанак пре предвиђеног завршетка.

МИП Израела упутио је писмо МИП БиХ у којем се наводи да у Тел Авиву не постоји Представништво РС, да на његовом челу није Арие Ливне, те да дипломате из Израела нће присуствовати комеморацији у Доњој Градини ако тамо буде и Ливне.