Прочитај ми чланак

САША ЈАНКОВИЋ НАЈАВИО ПАРТНЕРСТВО СА ДС-ом: Шутановац поручује да ће бити лидер ..

0

Занимљиве поруке између Шутановца и Јанковића

Председник Демократске странке Драган Шутановац поручио је данас да ће та странка бити “лидер промена”, а Саша Јанковић, којег су демократе подржале на председничким изборима, најавио стратешко партнерство са том странком.

Констатована оставка Саше Јанковића, потврђено више споразума

Шутановац је у обраћању оценио да је била добра одлука да се пружи подршка Јанковићу на председничким изборима.

У Србији се, каже, многи данас баве питањем ко ће бити лидер опозиције, а за ДС је најважније питање – ко ће бити лидер промена.

– Никада се у Србији нису десиле промене, а да их није предводила ДС и једино она може да их покрене – навео је председник ДС.

Он је навео и да ДС жели да понуди решење за проблеме грађана, кроз институције:

– Знам да један део јавности очекује да напустимо парламент, а други део очекује да ми не учествујемо у протестима на улици. Нас су изабрали грађани да заступамо њихове интересе, а то ћемо најбоље урадити кроз институције система – рекао је Шутановац.

Он је додао да је ДС била једина која је гласно рекла да је Устав такав да Србија не може да напредује, те да је Србији потребно независно судство.

– У Србији сви могу пристојно да живе ако је воде пристојни људи – закључио је Шутановац.

Јанковић се захвалио ДС на подршци и најавио стратешко партнерство са том странком.

– Показали смо да у Србији не морамо само да се делимо и да има оних који знају да раде заједно, као и да је могућа алтернатива ”пузајућој дикататури” у којој живимо – рекао је Јанковић на седници.

Он је позвао грађане да на локалним изборима, који се сутра одржавају у неколико места у Србији, дају глас против Александра Вучића.

– То је увод у будућност, показали смо да знамо да радимо заједно, а верујем да можемо да покажемо да ћемо и радити заједно. Очекујем да ћу заједно са другим људима који су се у овој кампањи окупили заиста бити стратешки партнер ДС-а – поручио је Јанковић.

Он је додао и да председнички избори нису били фер и демократски, те да се његов тим не бори само за тачно пребројавање гласова, већ за слободу медија, независно судство, за поштовање закона и институција.

– Радићемо и убудуће у интересу грађана и универзалних цивилизацијских вредности – рекао је Јанковић и додао да ће искористити сваку прилику да “грађанима врати осмех, а иституцијама смисао”.лепосланица Јулиетта Валлс Ноyес, али и велепосланици других земаља.