Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ СРС поштује вољу народа, гласали смо ЗА при проглашавању резултата у РИК-у

0

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић изјавио је да су представници СРС на седници Републичке изборне комисије (РИК), при проглашењу коначних резултата избора за шефа државе, гласали "за" јер ниједан приговор није био довољно озбиљан да би угрозио резултат, нити је поновљено гласање томе допринело.

Поводом оптужбе да СРС више нису опозиција, Шаровић је новинарима у парламенту рекао да су чланови те партије против премијера Aлександра Вучића, што ће бити и убудуће, али да је он на председничким изборима освојио 55 одсто гласова.

Увек смо поштовали вољу грађана и када смо били незадовољни резултатима, изјавио је Шаровић.

Према његовим речима, представници СРС у РИК су гласали за Извештај о коначним изборним резултатима на седници у четвртак увече.

Шаровић је изјавио да СРС трпи нападе – са једне стране да се приклонила прозападној опозицији, а са друге да није довољно опозиција, мада та партија води искључиво своју политику.

Константно се позива на уједињење опозиције, али СРС не мења ставове и не може да се уједини са онима који су годинама пустошили Србију, рекао је Шаровић.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Он је изјавио да је после прошлогодишњих парламентарних избора, уз подршку америчког амбасадора Кајла Ската и Српске напредне странке, у РИК дошло до тога да је најмање једна листа угурана у парламент супротно изборним резултатима и вољи грађана.

Тада је једино СРС гласала против проглашења резултата, рекао је Шаровић.