Прочитај ми чланак

ПРОШЛИ ПОЛИГРАФ: Кунемо се, видели смо вукодлака (видео)

0

У Елкхорну у САД постоји група људи која се куне да је видела вукодлака, а чак је прошла и полиграфски тест.

За неке су вукодлаци и те како стварни, посебно за становнике државе Висконсин, који имају своју „звер са пута Бреј“.

Први пут је наводног вукодлака тако назвала новинарка Линда Годфри.

Наиме, њу је у децембру 1991. године уредник новина послао на терен након што су се током касних осамдесетих и почетком деведесетих бројни људи жалили да их је препало то створење.

И данас признаје да је испрва мислила да је цела прича глупост, али да је променила мишљење након интервјуа са сведоцима који су се клели у оно што су видели и који нису на њу оставили утисак људи којима је стало до пет минута славе. 

Многи од њих су се чак добровољно подвргли полиграфским тестовима како би доказали да говоре истину, а чак су их и успешно пролазили.

Ти људи и данас верују да су видели правог правцатог вукодлака. Ради се о длакавом створењу високом око 210 цм када стоји на задњим ногама, претећих очњака и канџи и њушке коју су упоредили са оном коју има немачки овчар.

Занимљиво је да ови људи и после 20, 30 година нису одступили од својих изјава.

„Не постоји доказ да је Звер са пута Бреј икада повредила човека. Многе је преплашила агресивним покретима, али не и напала“, пише и данас на блогу Линде Годфри, која се са створењем никада није срела очи у очи, али тврди да је 2006. године видела два метра високо створење сивог крзна како хода усправно.