Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Или си у напредњацима или не смеш да постојиш

0

Председник Двери Бошко Обрадовић, посетио је Карате клуб „Ресавица“ из Ресавице, који трпи невиђену тортуру, дискриминацију и понижење, јер тренер клуба, Томислав Јелић, није желео да јавно подржи СНС.

Карате клуб „Ресавица“, још је један од клубова у Србији, који не може да опстане поред свих својих врхунских резултата и медаља, због политичког прогона власти.

  Тренер клуба, Томислав Јелић је том приликом истакао да је ово борба против дискриминације деце, а не борба за лични интерес.

„Желим да се захвалим Бошку Обрадовићу јер је дошао као народни посланик да подржи нашу борбу, наш клуб и нашу децу. Ово није политички скуп, сви народни посланици, који желе да помогну деци и спорту су добродошли, али њих нема, јер нисмо „политички“ подобни. Годинама нас лажу, шиканирају, уцењују и понижавају све оно што клуб постиже“ – рекао је тренер КК „Ресавица“.


Он је истакао да је КК „Ресавица“ освојио 15 медаља на пет првенстава света представљајући своју земљу. Само прошле године КК „Ресавица“ је имала два вицешампиона света, а једну сребрну и једну бронзану медаљу са Европског првенства.

„Ко је тај ко може да побије првенство света у организацији УН, на којем смо представљали нашу државу и освојили медаље? Стално нас понижавају да су то небитне медаље, нека мала такмичења. То нико не сме да нам каже. Наша деца путују преко двадесет сати, спавају само пар сати, да би читав дан чекала веома тешке борбе, и на крају дана легли са повредама носа, руку и ногу, и сутра све испочетка. И у Србију се вратили са освојеним медаљама. Ко има смелости да тако понижава нашу децу?“ – рекао је Јелић.


Јелић је још истакао да КК „Ресавица“ учествовао на школском првенству Србије и освојио две златне, једну сребрну и две бронзане медаље и на основу тога заслужио пет светосавских медаља. Наставио је да клуб учествује и у школским и хуманитарним прославама, а да је у њиховој организацији турнира у општину ушло милион динара.

 „Дакле, све ово, да би на крају за нашу децу био отказан превоз на такмичење, а имали смо потписан уговор, и то само зато што тренер карате клуба Ресавица није на изборима гласао за власт. Писао сам директору да се то реши да се не брукамо и покушао сам да спречим даљи развој ситуације. Зар је мој лични избор за кога ћу да гласам услов да би се деца превозила на такмичење? Сви су се локални функционери китили резултатима наше деце, сликали се са нама, да би нас на крају пустили низ воду. Тачно је. Рекао сам да не желим за њих да гласам и због тога данас наш клуб и наша деца страдају. Сви клубови добили су средства, а ми који имамо најбоље резултате нисмо добили ништа и једноставно не можемо да се такмичимо. Средства се добијају по партијској линији. То је страшно, понижавајуће и срамно. То мора престати.“ – закључио је Тома Јелић, тренер КК „Ресавица“.