УМРЛИ У МУКАМА ЈЕР СУ СИРОТИЊА Напон убио мајку и сина(16) у Алексинцу

12

Пре месец дана им је искључена струја, јер нису имали пара да плаћају рачуне. Због велике хладноће прикључили су се неком жицом, коју је ветар откачио па су и мајка и син настрадали од струјног удара.

АЛЕКСИНАЦ – М.М. (46) и њен шеснаестогодишњи син Д.М. погинули су од струјног удара, када је на њихову кућу у алексиначком селу Глоговица пала жица под напоном. Како сазнајемо, трагедија се догодила јуче, а мајка је страдала приликом покушаја да помогне сину. Ранко Филиповић из суседног села Лужане каже да је добро познавао породицу коју је задесила несвакидашња трагедија.

– У тој кужи су живели муж жена, њихов син и још две кћери. Пре месец дана им је искључена струја, јер нису имали пара да плаћају рачуне. Због велике хладноће прикључили су се неком жицом, коју је ветар откачио па су и мајка и син настрадали од струјног удара. Тим поводом мештани Лужана ће се сутра у девет сати окупити испред просторија ЕПС Алексинац да одају пошту погинулима али и да изразе протест због искључења. У нашем селу је тридесетак породица без струје, има старих, болесних и трудница – казао је Филиповић.

– Полиција је потврдила да се трагедија догодила јуче у 18.32 у селу Глоговица те даје обавештено тужилаштво.

 • Zoran Lekic

  Размишљам већ дуже време о проблемима недостатка енергије. Већ постоје агрегати на разна горива који могу да произведу обиље електричне енергије.
  Но тера ме неки посебнаи презир према паразитима „Засебне државе у држави званој ЕПС“, па сам у изучавању како да направим „перпетум-мобиле“, и ако многи мисле да сам луд…нећу се смирити док ту машину не усавршим до неких 8 КWS. А када то будем завршио, патенте ћу свима у Србији да поделим ФРАЈ!. Јер ми гушт није да се хвалим изумом, него да чисто видим од чега ће сутра да живе типови паразити, типа Бајатовић, шалтерски бирократски лопови?. И једина ми је жеља да паразитима до-акам и ништа друго, да им ико више не купује струју. Треба обесмислити само постојање овог постојећег система у земљи из које је изашао научник Никола Тесла, хуманиста и изумитељ многих патената, а у којој се бахати лопови понашају сурово према сиромашној популацији Србије. Томе треба да се стане у крај.
  Свака кућа у Србији нека сутра добије засебан извор електричне енергије.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Не бери ти бригу, усвојиће жуто црна вадикалија по хитном поступку „лекс специјалис“ и наплаћивати порез на сваки тај генератор који ће бити већи од просечне потрошње из мреже.
   Држава оваква каква је у Срба, не може се искључити из тала, никаквог и никада… а Србљи обожавају да се плаше државе – стечени рефлекс вековног плаћања данка под туђином!

  • Zoran Lekic

   Баш ме занима како ће да наплате нешто што свако може да премести где хоће и кад хоће.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Не брини ти зато… Ти се грчиш измишљајући перпетум мобиле, а они ништа друго не раде него смишљају перпетум таксе… таки је посо.::)

 • Херцеговина

  Ударају на сиротињу, старе и немоћне. Тако мало село а толико искључених.
  На богате, као у случају једног села поред Ниша мислим Пуковац да се зове, који се организовао и годинама одбијао да плаћа струју, никад не ударају!
  Еее куго људска да те Бог убије..

 • Деда

  Мене је срамота колико нам добро иде… Никада гори олош на власти, потпуно побеснео, помахнитао у свом лудилу, бахатости, безосећајности, издаји и штеточинству.

 • Маринко

  Док Вучићев картел четвртину струје извози из земље за сопствено богаћење, нашем напаћеном народу кожу одраше…
  Народ Николе Тесле у 21-ом веку нема струју… СРАМОТА!!!

  • Zoran Lekic

   У времену када ТЕСЛА аутомобили могу да иду и 400 километара од једне батерије и погоном на струју…Па ти види.
   https://www.youtube.com/watch?v=1kCG-WqpVnI

  • Маринко

   Прави аутомобил на Теслину технологију би се Теслиним калемом снабдевао електрицитетом без жица и никад не би требао да се пуни!
   Хенри Форд је присуствовао демонстрацији једног таквог аутомобила који је по његовим речима имао једну велику антену и вукао за собом металну плочу а убрзавао од 0 до 100 км/х за мање од 10 секунди! Наравно, нафташки лоби није дозволио да се технологија развије у комерцијалне сврхе а америчка војска за своје бомбардере који никад не слећу и тобож се допуњавају горивом у ваздуху користи управо наведену Теслину технологију још од 1945-е…

  • моћни Ђоле Јанговић

   Где си то гледао демонстрацију? На Ју Тјубету?…:)))

  • моћни Ђоле Јанговић

   Откад се то ви војводини вадикалци бринете за сиротињу у држави његовог „чеда“ ?!

 • Није их убио тамо неки Напон него држава србија која нема милости.