Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: 1992. је била руља, сада су то бабе са два зуба

0

Лидер радикала Војислав Шешељ који се нашао на мети демонстраната док је аутомобилом покушао да изађе са Скупштинског паркинга упоредио је сусрет са њима и сусрет са демонстрантима из Студентског протеста ‘92. године који се одиграо такође испред Скупштине.

Тада је Шешељ са пиштољем претио демонстрантима, овај пут, каже, на пиштољ није ни помислио.

– Било је ту више људи него што снимак показује, они су ме срдачно поздравили, и ја сам њих и махао им. И онда када су видели да је дошло до инцидента они су се склонили, и остало је двадесетак екстремнијих. Псовали су ме и ја сам им сочно узвраћао. Ту је била једна студенткиња од седамдесет година и два зуба, она је потпуно луда жена, али била је и једна која је била изразито на мојој страни и супротставила се њој – каже Шешељ.

Ја имам уредне дозволе за поседовање и ношење три пиштоља, тачније два пиштоља и један револвер. Никада у свом животу нисам злоупотребио то оружје, што значи никада их нисам потезао без потребе, никада их нисам показивао на јавном месту. Оно 1992. године нису били студенти, оно је била једна руља која ме је напала на улици и када сам осетио да ми почињу угрожавати живот потегао сам пиштољ и окренуо га у ваздух, на сликама се види да ни прст није био на обарачу, а ни метак није био у цеви. То је нешто сасвим друго – завршио је он.