САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ ОТКРИЛИ ШОКАНТНУ АКТИВНОСТ: Цео свет се сада пита: зашто?

11

Аналитичари који прегледају сателитске снимке Северне Кореје извиестили су да су уочили необичну активност на локацији за нуклеарне пробе ове изоловане земље – раднике који играју одбојку.

Посматрачка група „38 Норт“ са седиштем у Вашингтону навела је у уторак да се на сателитским снимцима направљеним у недељу види како безбедносно особље и радници у још двема зонама на локацији за тестирање Пунгје-ри играју ту популарну игру.

„То наговештава да постројење можда прелази у стање приправности“, каже Џозеф Бермудес, експерт за Северну Кореју и аналитичар те посматрачке групе.

Знају да неко гледа

Он, међутим, напомиње да снимци можда наговештавају да Севернокорејци играју одбојку знајући да их неко посматра и да ће то пријавити.

Играње одбојке усред међународне кризе, тврде аналитичари, вероватно је била порука, будући да је Северна Кореја свесна чињенице да је то подручје под интензивним надзором. Но, није баш јасно коју је тачно поруку Северна Кореја овиме желела да пошаље.

„Они нам или шаљу поруку да то постројење стављају у стање приправности, или покушавају да нас преваре“, оцењује Бермудес.

Пунгје-ри је комплекс тунела и инфраструктуре за тестирања у планинама североисточне Северне Кореје.

На војној паради одржаној у суботу, Пјонгјанг је показао бројне ракете, а у недељу је једну и испалио, но експлодирала је неколико секунди након лансирања. Ове слике, које изгледају као да запослени тог подручја играју одбојку, снимљене су баш у недељу те иако сви траже неки скривени разлог, још увек постоји могућност да су запослени играли одбојку, без неких посебних мотива.

 • Pravedni Srbin

  DEFCON 4 je u stvari igranje odbojke :-)

 • моћни Ђоле Јанговић

  Ови косооки са мудима од по пола киле их зајебавају горе него ми 1999. хехехехе..:)))

  • Dijasporac

   Супер их зајебавају, живе у беди. Не дебела крмача која на власти, већ његов народ. Он гарантовано не осећа санкције као што то није ни Милошевић осећао.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Ти као велики хуманитарац их веома жалиш отуд из Америке? Само ти уживај у својем чикашком рају и не секирај се за цонгове дијарејац…:)

  • Dijasporac

   Зашто их не бих жалио? Свако нормалан ће видети беду у и неправду у свету, без обзира где живи. Мислиш ли да нема Американаца који су против своје власти и који се брину и жале друге?

 • Т. Горски

  Кад нека вијест долази са запада онда обавезно треба потражити пропагандну подвалу.
  Гдје је та подвала у овом напису?
  Подваљивач каже да је у недељу приказано много ракета на паради а једну су чак испалили но она је након неколико секунди експлодирала.
  Ма замисли, лош квалитет, је ли тако?
  Е па те које су приказали на паради експлодирају али на циљу а са онима које терк развијају имају проблема, као и сви који то производе што су имали.

 • Бели Орао

  Ја не могу да верујем да су у С. Кореји чули за одбојку.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Ма какви одбидојку, они само изучавају нуклеарну физику и ракетну технологију…:)))

  • Бели Орао

   А у паузи цепају билијар. Џепни.

 • Zoran Ninkovic

  Да познато је да се пре употребе нуклеарних ракета обвезно игра одбојкa, американци и њихови аргументи фуууујјјјј

  • Велика Mетла

   Само у Чемерици и на западу ћеш наћи такве де/биле,какве нећеш нигде на свету!