Прочитај ми чланак

„МА КАКВА ЕУ, Хрвати не могу ни до Словеније“!

0

"Не можеш ни кључне документе читати на хрватском јер су на том језику преведени само неки, па ако не знаш енглески, француски или немачки, нећеш ни знати зашто чекаш на граници која ту не би требала бити", коментарише хрватски аналитичар Анте Павић вишесатна чекања на граници Хрватске и Словеније због нових шенгенских правила за прелазак границе, преноси "Ал Џазира".

„Хрватске вође су 1. јула 2013. године организовали велелепну забаву на средишњем тргу у Загребу поводом уласка Хрватске у Еуропску унију јер, тврдили су, кад напокон уђемо отвара се тржиште од пола милијарди људи и да производиш само шиваће машине – биће довољно за огромну зараду. Границе више неће бити важне јер кренеш из Хрватске и – вози, Мишко!

pixabay.com

И мало помало, показало се да народ, наиван какав је, још није схватио да је све била само првоаприлска шала и да сада чека пет сати да би прешао границу са Словенијом. Предалеко је сад и Словенија док чекаш у загушљивом аутомобилу који стоји у колони од 20 километара.

Па седиш у аутомобилу слушајући радио кад већ не можеш сурфовати по интернету (јер Хрватска има најспорији интернет у ЕУ), а на њему причају о Европи у више брзина, а ти се питаш о каквим брзинама то диване кад знаш да чекаш на зачељу“, изражава Анте Павић своје разочарење местом Хрватске у Европској унији.