Прочитај ми чланак

КРЕМЉ ИЗДАО НАЛОГ: Креће ПРОПАГАНДНИ РАТ против Црне Горе!

0

Турска сад може мало да одахне, пошто Русија има новог непријатеља, малену Црну Гору на Балкану, пише у данашњем коментару главни уредник руске информативне агенције Росбалт.

У тој држави са становништвом величине једне од московских општина, наводи аутор, јуче су пажњу поклонила чак два висока руска чиновника – портпаролка Министарства спољних послова и шеф Руске агенције за туризам.

– Узимајући у обзир изјаве поменутих чиновника и извештаја на Првом каналу руске ТВ, коју раније та балканска држава очигледно није занимала, све постаје јасно, као Божији дан: из Кремља је послата команда „у напад“ – додаје се у коментару.

Аутор наводи да званична Москва има три основне примедбе на Црну Гору и њен традиционално пријатељски и блиски народ: Црногорци су недружељубиви и склони провокацијама, могу да вас избаце из земље и пошаљу у трећу, а и владајући режим је увео земљу у НАТО.

– То је лаж. Руски званичници у последње време веома лако лажу – наводи се у коментару и додаје да Црногорци „и даље воле Русе“, а да репортаже руских телевизија о ужасном стању у Црној Гори могу да изазову само смех.

– Те репортаже – ‘истраживања’ само служе за подношење извештаја Кремљу о учињеном, јер неће дати никакав резултат. Свеједно број туриста из Русије који летују у иностранству стално опада, али не због побољшања квалитета услуга у руским туристичким центрима – оцењује аутор.

Додаје се да оне који су већ пробали и Крим и Сочи и Будву „страшна упозорења“ из Министарства спољних послова и Агенције за туризам и државних телевизија неће зауставити.

– Једино да потпуно забране путовања у Црну Гору, али то ће већ бити потпуни и немотивисати апсурд, јер нису забрањивали ни одласке у Грузију и Украјину – наводи се у коментару.

У коментару се оцењује да изјаве високих руских чиновника и новинарске репортаже још изгледају као пљување у лице половини грађана Црне Горе која није против уласка земље у НАТО.

Аутор додаје и да у случају неког спора са Албанијом, или неке провокације, Црну Гору неће штитити Русија, „која није заштитила ни Србију“.

– Црна Гора је мала и живи у компликованом окружењу како зна и уме. Зато и улази у НАТО и нада се уласку у ЕУ. За Подгорицу то је осигурање од губитка независности и територије. Зашто је Москва тако бесна, није ми јасно – наводи се у коментару главног уредника Росбалта.