КРЕМЉ ИЗДАО НАЛОГ: Креће ПРОПАГАНДНИ РАТ против Црне Горе!

20

Турска сад може мало да одахне, пошто Русија има новог непријатеља, малену Црну Гору на Балкану, пише у данашњем коментару главни уредник руске информативне агенције Росбалт.

У тој држави са становништвом величине једне од московских општина, наводи аутор, јуче су пажњу поклонила чак два висока руска чиновника – портпаролка Министарства спољних послова и шеф Руске агенције за туризам.

– Узимајући у обзир изјаве поменутих чиновника и извештаја на Првом каналу руске ТВ, коју раније та балканска држава очигледно није занимала, све постаје јасно, као Божији дан: из Кремља је послата команда „у напад“ – додаје се у коментару.

Аутор наводи да званична Москва има три основне примедбе на Црну Гору и њен традиционално пријатељски и блиски народ: Црногорци су недружељубиви и склони провокацијама, могу да вас избаце из земље и пошаљу у трећу, а и владајући режим је увео земљу у НАТО.

– То је лаж. Руски званичници у последње време веома лако лажу – наводи се у коментару и додаје да Црногорци „и даље воле Русе“, а да репортаже руских телевизија о ужасном стању у Црној Гори могу да изазову само смех.

– Те репортаже – ‘истраживања’ само служе за подношење извештаја Кремљу о учињеном, јер неће дати никакав резултат. Свеједно број туриста из Русије који летују у иностранству стално опада, али не због побољшања квалитета услуга у руским туристичким центрима – оцењује аутор.

Додаје се да оне који су већ пробали и Крим и Сочи и Будву „страшна упозорења“ из Министарства спољних послова и Агенције за туризам и државних телевизија неће зауставити.

– Једино да потпуно забране путовања у Црну Гору, али то ће већ бити потпуни и немотивисати апсурд, јер нису забрањивали ни одласке у Грузију и Украјину – наводи се у коментару.

У коментару се оцењује да изјаве високих руских чиновника и новинарске репортаже још изгледају као пљување у лице половини грађана Црне Горе која није против уласка земље у НАТО.

Аутор додаје и да у случају неког спора са Албанијом, или неке провокације, Црну Гору неће штитити Русија, „која није заштитила ни Србију“.

– Црна Гора је мала и живи у компликованом окружењу како зна и уме. Зато и улази у НАТО и нада се уласку у ЕУ. За Подгорицу то је осигурање од губитка независности и територије. Зашто је Москва тако бесна, није ми јасно – наводи се у коментару главног уредника Росбалта.

 • Simerijanac

  Црногорци су међу првима признали Косово, али исти ти Црногорци гледају у Србију као у своју држави и користе је. Нпр. у њој се лијече ( примјер светозар маровић) , у њој живе ( син светозара маровића, брат њиховог дркљанског премијера душка марковића), у њој се школују као да је то њихова држава.
  Црногорци улазе у НАТО и љуте се на Русе што им ови не долазе.
  Црногорци би мало пишкили, а мало какили, али не на крају ће из свега изаћи и попишани и усрани, и то својим урином и својим изметом.
  Иначе, прошле године за српске туристе ЦГ је била тек пета дестинација са тенденцијом убрзаног опадања. А тек за руске туристе ?
  Не занима ме пуно ЦГ, али зашто се не боре да им на њихово море долазе туристи из пријатељског Косова нпр ?

  • Владица

   Зато им све више долазе балије и албанци на море.

  • Велика Mетла

   Једино им шипци и долазе!Срби НИКАКО не треба да иду тамо на летовање!НИКАКО!

 • VELIKI HRVOSER

  PRILIČNO DOBRO OVAJ MONTENEGRIN GLUMI LEŽERNOST I SIGURNOST U KVALITETU SVOG TURIZMA,
  ALI SVI GOVORE DA JE CG SRANJE I OD DRŽAVE I OD KVALITETE TURIZMA, TAKO DA ĆU JA POSLUŠATI LJUDE KOJI ZNAJU I NEĆU OTIĆI :-)