ЈОНУЗ МУСЛИЈУ ПРОВОЦИРА: Срби, што се љутите кад су Бујановац и Прешево албански?

3

То морају да схвате и министар Ивица Дачић и остали српски функционери који жестоко реагују на ову иницијативу, поручује председник Скупштине општине Бујановац

Председник скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију, који је јуче изјавио да званична Тирана има пуну подршку за „уједињење Албаније и Косова“, за Еспресо каже да је време да се Албанија и Косово уједине.

ФОТО: ФОНЕТ

Муслију додаје да је бесмислено да се уједине Албанија и Косово без Прешева, Медвеђе и Бујановца.

– То је воља народа, само је питање тренутка кад ће се то десити. Србија нема због чега да се љути, то је историјска истина. Прешевска долина је до Другог светског рата била део Косова. Срби морају то да схвате и да знају да то припада нама. То морају да схвате и министар Ивица Дачић и остали српски функционери који жестоко реагују на ову иницијативу – поручује Муслију за Еспресо.

Муслију, који је и председник Националног савета Албанаца, додаје да Рама и Тачи имају моралну обавезу да у „ово спајање“ укључе и источно Косово, а то ће се десити пре или касније.

Он је прецизирао да се као лидер Покрета за демократски прогрес, странке која учествује у власти у Бујановцу, и даље залаже за припајање Бујановца, Прешева и Медвеђа Косову.

 • моћни Ђоле Јанговић

  Јунуз Ђипало копа сам себи плитак гроб, и одсеца могућност повратка када буду истерани опет онако ђутуре..:))

 • jako777

  Не постоји шиптар о чију главу се одбио метак !
  Па неће ни од његову!

 • Гаудеамус Игитуровић

  Тај Шиптар треба да буде ухапшен и суђен за велеиздају. Ако се то не уради, ма колико „министар Дачић и остали српски функционери“ жестоко реаговали „на ову иницијативу“, Шиптари ће да мисле да им је све дозвољено. Ако се неко од „српских функционера“ боји шиптарске реакције, за то нема никакве потребе, јер нама сукоб са њима предстоји кад тад, а они ће своје да гурају докле год не буду војно поражани и протерани преко линије Дивјаке-Подградец.