Прочитај ми чланак

ЈОНУЗ МУСЛИЈУ ПРОВОЦИРА: Срби, што се љутите кад су Бујановац и Прешево албански?

0

То морају да схвате и министар Ивица Дачић и остали српски функционери који жестоко реагују на ову иницијативу, поручује председник Скупштине општине Бујановац

Председник скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију, који је јуче изјавио да званична Тирана има пуну подршку за „уједињење Албаније и Косова“, за Еспресо каже да је време да се Албанија и Косово уједине.

ФОТО: ФОНЕТ

Муслију додаје да је бесмислено да се уједине Албанија и Косово без Прешева, Медвеђе и Бујановца.

– То је воља народа, само је питање тренутка кад ће се то десити. Србија нема због чега да се љути, то је историјска истина. Прешевска долина је до Другог светског рата била део Косова. Срби морају то да схвате и да знају да то припада нама. То морају да схвате и министар Ивица Дачић и остали српски функционери који жестоко реагују на ову иницијативу – поручује Муслију за Еспресо.

Муслију, који је и председник Националног савета Албанаца, додаје да Рама и Тачи имају моралну обавезу да у „ово спајање“ укључе и источно Косово, а то ће се десити пре или касније.

Он је прецизирао да се као лидер Покрета за демократски прогрес, странке која учествује у власти у Бујановцу, и даље залаже за припајање Бујановца, Прешева и Медвеђа Косову.