Прочитај ми чланак

ЗАВРШЕНА ПРОТЕСТНА ШЕТЊА: Сутра поново

0

Учесници 18. по реду протеста "Против диктатуре" у Београду завршили су протестну шетњу око 20.00 испред Дома Народне скупштине.

Мањи број незадовољних суграђана и дана протестује.
Они су најавили да ће се сутра поново окупити на истом месту.

Колона је током шетње са Трга Николе Пашића прошла Таковском и Светогроском улицом, Тргом Републике, Дечанском, и после око сат времена поново стигла на место одакле је и кренула, нешто пре 19 сати.

Учесници су целом трасом дували у пиштаљке и трубице и узвикивали „Изађите напоље“, застали су испред зграде Радио-телевизије Србије где су, после скандирања „Хоћемо уживо“ минутом ћутања одали пошту песнику Раши Попову.

На челу колоне, коју су предводили добошари, били су истакнути транспартенти „Фер и слободни избори, слобода медија, департизација, децентрализцаија, заштита и побољшање радних права“, „Свирај крај. Културом против диктатуре“, као и „Против терора власти“.

Протест је почео окупљањем код Дома Народне скупштине нешто после 18 сати, а на траси шетње у којој је било око 150 учесника, саобраћај је био обустављен.

Скуп је обезбеђивао мањи број саобраћајних полицајаца, приметни су били и полицајци у цивилу, а није било инцидената.

Дошло је и до мање расправе између чувара зида и демонстранта, тачније чланови Удружења киднапованих и несталих Срба са Косова и Метохије побунили су они стигли пре демонстранта на то место и да нема шта ту да траже.

Цео скуп добио је и посматраче са зграде Парламента, где су се окупили људи на прозорима и гледали шта се догађа исперд прозора.

Једна мања група демонстарната отишла је и пред улаз у Скупштину узвикујући „бандо лоповска“ док су се други учесници постарали да умире страсти.