СПРЕМА СЕ ЗА СЕЛИДБУ Тома тражи Титов кабинет!

9

Одлазећи председник Србије Томислав Николић би наредних пет година као своју канцеларију могао да користи чувени кабинет Јосипа Броза Тита, који се налази у Палати „Србија“, јер је то његова велика жеља, чак и лични захтев.

Према сазнањима, Томислав Николић је одлучио да након одласка са функције председника Србије искористи поједине привилегије које му по закону и припадају. Он је, наиме, тражио да му се обезбеди канцеларија у Палати „Србија“, и то ни мање, ни више него Титов кабинет, који је он и до сада повремено користио.

Томислав Николић (Фото: Синхуа)

– Николић жели да се канцеларија некадашњег доживотног председника СФРЈ преуреди у његов кабинет, у којем би он радио наредних 5 година. Николић ће тако бити и „комшија” новоизабраном председнику Србије Александру Вучићу, чији би радни простор требао да буде смештен у истом делу здања некадашње Палате „Федерација“. Одлазећи председник ће највероватније остварити право и на коришћење службеног аутомобила – каже наш извор из Председништва.

Бивши се одрекли привилегија

Бивши председник Србије Милан Милутиновић прихватио је бенефиције које му омогућава закон и њему је, поред плате, била додељена канцеларија у новобеоградској Палати „Србија“, али је није ни користио јер није у њој имао запослених. Од канцеларије у Палати „Србија“ одустао је и Зоран Лилић, док је Војислав Коштуница, Добрица Ћосић и Светозар Маровић нису ни тражили. Борис Тадић се такође одрекао свих привилегија.

Колико ова канцеларија, која се налази у централном делу великог здања у Новом Београду, значи Николићу, најбоље говори и чињеница да није дозволио да се користи приликом одржавања Самита у Београду и доласка кинеског премијера Ли Кећијанга, уз изговор да „председник Николић не жели да дели ни са ким”.

Ипак, волео је Николић и да се шепури туђим перјем, па је својевремено, приликом посете Владимира Путина Србији, у том салону пио кафу са руским председником из шољица које су припадале Јосипу Брозу.

Занимљиво је и то да је председник Николић, одушевљен стварима које је користио Броз, успео да сачува овај кабинет у оригиналном издању, па он у потпуности изгледа као у доба маршала. Треба истаћи и чињеницу да је тај кабинет управо Јосип Броз Тито најмање користио од свих.

Томи и плата 100.000 динара

Поред привилегија које одлазећи председник планира да користи, а оне су канцеларија, саветник, секретар и службени аутомобил, Николић ће наредних пет година примати плату од 100.000 динара, што је 80 одсто од његових садашњих примања. Сви трошкови канцеларије и запослених у њој падају на терет буџета, финансирање је у надлежности генералног секретара председника Србије, а просторије и аутомобил обезбеђује Влада Србије.

Закон прописује да бивши председник, осим на накнаду од 80 одсто плате актуелног шефа државе, има право и на канцеларију, саветника, секретара и службени аутомобил. Те повластице може да користи онолико колико му је трајао мандат. Уколико се процени да му је угрожена безбедност, има право и на обезбеђење.

Политички аналитичар Бранко Радун каже за „Ало!” да Томислав Николић има право на канцеларију, али не и на бахатост.

– Он има право на канцеларију, возача, плату, али његов захтев за одређени кабинет, па још онај Брозов, стварно је облик бахатости. То је недопустиво – сматра Радун.

Из кабинета Томислава Николића јуче није било могуће добити коментар и одговор на питање да ли се председник сели у Титов кабинет, јер нико није одговарао на позиве нашег листа.

Служио војницима „томовачу“

Председник Србије Томислав Николић је на пријему који је организовао за припаднике Министарства одбране и Војске Србије своје госте почастио својом ракијом „томовачом”, а министар одбране Зоран Ђорђевић је на пријему председнику уручио официрску сабљу, док је начелник Генералштаба Љубиша Диковић уручио председнику комплет монографију Војске Србије. Николић је прокоментарисао да је сабљу требало да му уруче на почетку председничког мандата.

„Требало је сабљу да ми дате на почетку мандата, сад је лако“, рекао је Николић.

 • Владица

  Глупшег и одвратнијег кеза,није било у историји свецких прецедника,од николићија

  • ЏЕРОНИМО

   „Čuvaj se onog koga osmeh poružni“ – Jovan Dučić.
   Nego ova gejak j opančar se zaljubio u Titov kabinet, a zaboravio je kada je nekada zajedno sa njegovim šefom i Kumom pokretnom cisternom fekalija, Šešeljugom, šiljkao glogov kolac i pretio da će njime probosti onog koji leži u Kući Cveća – da se nebi povampirio.
   Zinula mu seljačka guzica na Maršalov kabinet, a o Titu je govorio sve najgore, kao ono: „ako vidite Đinđića, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema s nogom“…
   I još nešto ali ne i poslednje: Nedavno je verovatno u gluvo doba noći kao lopov, obio Titovu kasu, pa se ućutao, pravi se mutav, ni da bekne šta je sa sadržajem iste. Glupi srpski plebs je na to zaboravio, a korumpirani i strašljivi novinari nesmeju da čačkaju po tome…
   Eto to je slika Srbije!…

  • Владица

   Зато сам написао на другом посту,дај Боже да овај народ што пре нестане и ову прелепу земљу насели здрава радна нација,која ће да обрађује ове плодне оранице,вођену родољубима,Жао ми малог броја честитих Срба али они су велика мањина.

 • grebak grebić

  Ускоро ћемо знати да ли је ово обична патка припремљена на даљу деградацију председника или је Николић стварно нескроман. Време је и да се казне сви они који деградирају председника без доказа. Ма какав да је он је биран од народа и нико не може да пљује по томе.

 • Miodrag Canic

  Mars bre nazad u Bajcetinu govnaru jedan.

  • grebak grebić

   А ти научи ћирилицу, свуци ту униформу и не прљај својим језиком великог Вожда. Шта је Николић да је није уличар као што сте већина од вас на овом порталу. Срећан ти пут наивни председниче и повуци се у мировину да не би сваки шљам испирао уста над тобом! Заборав је бољи!

  • ЏЕРОНИМО

   Џаба је теби што пишеш ћирилицу кад су ти коментари само гомила највећих глупости.
   Велиш није Николић уличар. Није него много гори, јер од обичних клошара и уличара народ нема много штете.
   Али овај људски олош, полуписмени лопов и штеточина је све издао. Пљјнуо је на све у шта је веровао зарад шаке власти и тапшања по рамену, од стране оних које је и сам некада означио као непријатеље и крвнике своје земље.

 • tomahawk

  Dzibronja. Jel ce i Dragicu da povede u kabinet, ona da promeni ime u Dragica-Jovanka Nikolic. Bem te Srbijo sta si docekala.

  • grebak grebić

   Да ти латиничари суде у сред Србије!