Прочитај ми чланак

РУСИЈА: Откривен налогодавац масакра у Санкт Петербургу

0

Обавештајне агенције утврдиле су идентитет налогодавца терористичког напада у метроу Санкт Петербурга, изјавио је директор ФСБ-а Александар Бортников.

За сада је због терористичког напада приведено десетак људи. У уторак је ухапшен Киргистанац Аброр Азимов, који се сматра једним од организатора напада.

Снажна експлозија догодила се на потезу између метро-станица „Сенски трг“ и „Технолошки институт 2“ у Санкт Петербургу 3. априла. У њој је погинуло 15 особа, укључујући и терористе. Касније је на станици „Трг устанка“ пронађена још једна бомба која је благовремено неутрализована.

Према прелиминарним подацима, терористички напад извршио је 22-годишњи Киргистанац Џалилов. Истражитељи сматрају да је управо он оставио сакривену бомбу на „Тргу устанка“, а затим се дигао у ваздух у вагону воза.

Ухапшен брат наводног организатора терористичког напада у Петербургу

Полиција је у Москви ухапсила Акрама Азимова, старијег брата наводног организатора терористичког напада у Петербургу Аброра, саопштили су у центру за односе са јавношћу Федералне службе безбедности Русије.

Приликом хапшења код Азимова је пронађена граната РГД-5. Претпоставља се да је Акрам Азимов помагао у слању новца који је коришћен за припрему терористичког напада и за стварање и одржавање везе са међународним терористима.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Њега су довезли у Истражни комитет.

Један од организатора терористичког напада у петербуршком метроу Аброр Азимов, родом из централне Азије, ухапшен је 17. марта у Одинцовском округу Подмосковља, саопштила је ФСБ.