ОШТРА РЕАКЦИЈА КСС: Денвер неће правити проблем Јокићу да игра за Србију

3

Кошаркашки савез Србије саопштио је да НБА лигаш Денвер неће правити проблеме Николи Јокићу да заигра за државни тим на првенству Европе у Турској и на тај начин прекинуо спекулације које су се претходних дана појавлљивале у медијима.

КСС је на званичном сајту објавио допис потпредседника Денвера Артураса Карнишоваса, некадашњег литванског репрезентативца, у којем јасно пише да тај клуб не може и неће стопирати Јокића да игра за репрезентацију, као и да је на ту тему већ разговарао са селектором Александром Ђорђевићем.

„Ниједан НБА, нити било који други клуб нема право ни могућности (осим у случају повреде) да својим играчима забрани играње за националне тимове из много разлога, али, пре свега, јер се кроз репрезентативне припреме и такмичења њихови играчи развијају и враћају у клубове много бољи и зрелији. Самим тим, клубовима је у директном интересу да што више њихових играча постану стандардни репрезентативци својих земаља, поготово оних које имају шансу да се кроз такмичења боре за медаља“, истиче се у саопстењу КСС које је потписао председник Предраг Даниловић, уз констатацију да се на овај начин завршава са коментарима на ову ситуацију.

 • tomahawk

  Naravno da moze da mu zabrani. Klub je preduzece a igrac je radnik.

  • grebak grebić

   У свету не постоји може и не може! То може само у Србији. Међународни уговори се поштују углавном те све зависи да ли су српске главе биле мудре или их је интересовао само новац. Дакле, ако је уговор био јасан и прецизан он мора бити испуњен, а ако није онда је логично да Денвер задржава право хоће ли га пустити или не!

  • blaf

   Очигледно да је његов менаџер хтео неку кинту за себе!