Прочитај ми чланак

НЕЋЕ СА КОСОВСКИМ AЛБАНЦИМА: Aлбанке из Албаније масовно желе да се удају за Србе

0

Свадбе између Срба и Aлбанки све су учесталије, једни тај тренд осуђују, други подржавају, а ево шта кажу Aлбанке.

– Код нас статистички долази пет жена на једног мушкарца, што значи да они имају веома широк избор приликом женидбе. Aко девојка није удата и не студира, а има преко 20 година, околина је третира „као да јој је истекао рок“ и не жели је нико. Зато не одбијају ни момке других националности који би их оженили, па макар то било и посредством агенције. За њих је већа срамота остати неудата, него „поћи за другу веру“ – каже М.В. (37), преносе београдски медији.

– Такође не представља им проблем ни разлика у годинама, битно је да је младожења ситуиран, да поштује жену, зато се радо удају за добростојеће Србе и Црногорце, а има и оних што се воде логиком – што старији младожења, то боље јер ће пре постати власнице свега – додаје она.

Најинтересантније од свега је то да девојке из Aлбаније нису љубитељи Aлбанаца с Косова и увек се радије удају за Србе и Црногорце, него за косовске Aлбанце.

– Код њих жене немају право гласа, варају их, а неретко и малтретирају, а нама је битно да нас муж поштује и да му породица буде на првом месту – рекла је ова Aлбанка.

Код Aлбанки је укорењена предрасуда да су Aлбанци с Косова сиромашни, па не представљају пожељне младожење. Док за Србе вреди да поштују жене и да су „домаћински људи“, па самим тим и код женидбе имају предност.

У случају венчања Aлбанке и Србина, праве се две свадбе, у Aлбанији и Србији. Пошто је младина фамилија углавном многобројна, договор је да пола родбине дође на албанску, а друга половина да иде на српску свадбу. Неретко се деси да се посвађају, јер сви желе у Србију на свадбу!

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Ни Aлбанци не би имали ништа против да се ожене Српкињом, док је то за српску породицу велика срамота ако се девојка уда за Aлбанца и неретко је се одрекну у таквим ситуацијама.