Прочитај ми чланак

САНДА: „Вучића протести нервирају и то се види”

0

"Вучићу одговара претполитичко друштво у коме ми данас живимо, а то је да су странке наружене и обесмишљене", каже председница посланичке групе "За спас Србије"

Санда Рашковић Ивић, доскорашња председница ДСС, а актуелна председница посланичког клуба „За спас Србије“, поручила је да није изненађена протестом студената који су пре две недеље избили на улицама градова по Србији.

„Млади су устали против лажи, аутократије, медијске окупације коју спроводи Вучић. Он јесте имао највећи број гласова, али поставља се основно питање како их је добио“, рекла је она у интервјуу за Данас.

Према њеном мишљењу разлоге за избијање протеста треба тражити у односу који Александар Вучић има према јавности.

„Мислим да је кап која је прелила чашу био тријумфализам и ниподаштавајући однос не само према опозицији, него и према грађанима Србије. Вређање интелигенције нико не воли и неће да аплаудира властитом колективном понижењу“, рекла је она.

Она је навела и да протесте нико не може да преузме, али да би било одлично да се странке и формално укључе.

„Само политичке странке могу осигурати борбу за институције. Вучићу одговара претполитичко друштво у коме ми данас живимо, а то је да су странке наружене и обесмишљене, а и из тог ‘каљавог мора’ уздиже се његова фигура просвећеног апсолутисте“, рекла је она, додајући да „Вучића протести нервирају и то се види“.

„Он се једва суздржава да нас све директно не извређа. За то су задужени његови чауши“, каже Санда Рашковић Ивић.