Прочитај ми чланак

Милица Ђурђевић: “Бриселски споразум мора бити поништен!”

0

На данашњи дан потписан је Бриселски споразум. Србија је тиме у великој мери изгубила своје преговарачке позиције и дала легитимитет окупационим и самопроглашеним институцијама

Члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, огласила се на свом Фејсбук профилу поводом годишњице од потписивања Бриселског споразума. Њено реаговање преносимо у целини:

„На данашњи дан потписан је Бриселски споразум. Србија је тиме у великој мери изгубила своје преговарачке позиције и дала легитимитет окупационим и самопроглашеним институцијама. Протестовали смо тада данима и указивали на катастрофалне последице. Када је споразум потписан Заветници су први изашли на улице, неки од нас су и привођени те ноћи.

Европска унија, наводно неутрални арбитар, вршила је притисак на Београд, а власт је била спремна све да положи на путу евроинтеграција. Није дошло чак ни до формирања Заједнице српских општина, тог минималног уступка српској страни. То је јасан доказ да је Брисел наклоњен Приштини и да се даљи преговори у оваквим оквирима не могу повољно одвијати. Србија мора да покрене дипломатску офанзиву и упозори на претње о формирању Велике Албаније, које Еди Рама више и не крије.

Боримо се и борићемо се да Србија добије власт која ће бити вођена државотворном политиком и која ће поништити све спорне и штетне споразуме. Геополитичке прилике су се промениле и отвориле простор да Србија коначно покрене питање својих интереса на КиМ.
Нема предаје!“