Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН: Финални обрачун за титулу

0

Од 17.30 на стадиону 'Рајко Митић' игра се 154. вечити дерби, дуел између Црвене звезде и Партизана који би могао да одлучи о имену шампиона Србије.

После поделе бодова, актуелни шампион у прву рунду плеј-офа улази са три бода више од вечитог ривала из Хумске.

StarSport

У првом дуелу у сезони црно-бели славили су минималним резултатом пред својим навијачима, док је последњих окршај на ‘Маракани’ завршен без победника (1:1).

Правду ће делити арбитар Данило Грујић, асистираће му Милан Михајловић и Урош Стојковић, на позицијама иза голова стајеће Срђан Јовановић и Александар Васић, док ће поред терена дежурати Срђан Милутиновић. Делегат је Часлов Лукић, а посматрач Зоран Петровић.

Миодраг Божовић, тренер Црвене звезде, тврди да Црвена звезда неће калкулисати, односно да ће играти искључиво на победу.

„Дерби је најважнија утакмица у српском фудбалу и овог пута у њој може да се одлучи ко ће бити шампион. Притисак јесте велики, али ми смо екипа која напада и зато нећемо да калкулишемо и играмо на реми. Надам се да ћемо победити и због тога што смо у прошлом дербију остали дужни нашим навијачима, јер нисмо приказали добру игру. Ми не умемо да се бранимо чак и да хоћемо, а колико ћемо моћи да нападамо то зависи и од противника“, рекао је Божовић.

Добра вест за све у најтрофејнијем српском клубу јесте да се Мичел Доналд опоравио и да ће бити спреман за највећу утакмицу нашег фудбала, док ‘Гроф’ неће моћи да рачуна само на Душана Анђелковића и Немању Милића, па ће се у стартној постави наћи Михаило Ристић на левом беку, односно Џон Руис на крилу.

С друге стране, Марко Николић, тренер тренер Партизана, не верује да ће бити калкулација у дербију. Тренер црно-белих не може да рачуна на суспендованог Сашу илића, као и од раније повређеног Алена Стевановића.

“Чињеница је да Звезди одговара нерешен резулатат, на њиховом стручном штабу је да ли ће да играју опрезно и затвореније. То је легитимно право, док је нама неопходна победа. Бројне су калкулације, али оне падају у воду када почне дерби. Не очекујем да ће их бити ни са наше, али ни са њихове стране“, рекао је Николић.

Ипак, имајући у виду свеопшту ситуацију у српском питању, и сада је главно питање Шта ће нам донети нови дерби?